3 KEZ GÖREVE GELDİ

İnegöl Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı ve 1870 ile 1903 yılları arasında 3 kez göreve gelen toplamda 15 sene görev yapan Sadıkaze Süleyman Ağa'nın mezarı İnegöl'ün en eski mezarlıklarından biri olan Orhaniye Mezarlığı'nda.

Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

26 Haziran 1914 senesinde hayatını kaybeden Sadıkzade Süleyman Ağa'nın mezarı aradan geçen 105 yılda harap oldu. Mezar taşının kırıldığı mezarın hemen yanında ise 7 Şubat 1913 yılında vefat eden eşi Hacı Fatma Hanım yer almakta.

OSMANLICA YAZIYOR

Hacı Sadıkzade Süleyman Ağa'nın kırılan mezar taşında Osmanlıca "Huve'l - Hayyu'l - Baki Akibet - i hak olur insan ne kadar çok yaşasa. Yalnız ömür ebedhane eserdir o kalır. Ne Süleymanlar ölür böylece bir nam ve eser. Yalnız Mescid-i Aksa bırakanlar ün alır ............beldeden Sadıkzade Süleyman Ağanın ruhuna Fatiha" ifadeleri yer almakta.

TARİHİ AYIP

Öte yandan Hacı Sadıkzade Süleyman Ağa'nın mezarının bulunduğu alanda başka mezarlar bulunsa da bu mezarların mezar taşları kırılmış ve kenarı atılmış durumda.

SAHİP ÇIKILSIN

İnegöl'ün kurucu belediye başkanı olan Sadıkzade Süleyman Ağa'nın kabrini gören vatandaşlar ise yetkililerin bu mezarlara sahip çıkmasını istiyor.