Kafkasspor Teknik Direktörü Güldüren: "PlayOff oynamak istiyoruz" Kafkasspor Teknik Direktörü Güldüren: "PlayOff oynamak istiyoruz"

İnegöl ilçe stadında yapılan çalışmalarda sona gelindi. Stada yapılan çalışmaların ay sonunda bitirileceği ve Tokatspor maçına kadar sahanın hazır hale getirileceği belirtildi.

İlçe stadındaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan tüm çalışmaların maliyetinin 300 bin TL olduğunu ifade ederek, "İnegöl şehir stadyumu yüzlerce hatta binlerce maça şahitlik etmiş, gerek 2.lig ve 3.lig"den profesyonel maçlar gerekse de süper amatör kümede çok ciddi maçlara şahitlik etmiş önemli bir stadyum. Stadyumda yılların yorgunluğu da var. 2 ay önce burada çalışmalar başladığında, çalışmaları yerinde inceleme yapmıştık ve çalışmalarla alakalı sizleri bilgilendirmiştik. Bugünde çalışmalar ciddi bir şekilde ilerledi. Nasip olursa bu ay sonunda toparlayıp, gerek çimlendirilmiş alanları ile gerek tartan pisti ile gerekse de yan yolları düzenlenmiş hali ile 9 Eylül 2012 tarihinde Tokatspor ile 2.ligde yapacağımız ilk maçımıza burayı hazır hale getirmek istiyoruz. 1995 yılında en son drenaj sistemi yapılmış. 17 yıllık süreçte o günkü imkânlarla gelişi güzel bir çalışa yapılmış ama çok yeterli değildi. Stadyumumuz 8 bin metre kare 160 metre boyunda 71 metre eninde. 5600 metre küplük kazı yapılıyor. 5600 metre küplük malzeme çıkarıldı. Daha sonra yapılan kazı sonrasında drenaj sitemine geçildi. Drenaj kısmında bin metre küp civarında kazı yapıldı. Açılan drenaj kazı alanlarına borular döşenerek yıkanmış dere çakılı ile dolgusu yapıldı. Daha sonra drenajın borularının üstü kapatıldı. Bu aşamadan sonra üçüncü ve son dere kumlu toprak malzemesinden oluşan malzeme dışarıda yapılarak stada aktarıldı. Daha sonrada sulama sitemi kuruldu. Stadın yan tarafındaki tartan pist çalışmaları da devam etmekte. İnşallah kauçuk zemin döşenerek, çok idari bir tartan pist oluşturulacak. Yine yan taraflarda da baş beton uygulamaları yapacağız. İlçe stadının 41 noktasına yerleştirilen sensorla çalışan otomatik sulama sistemi ile futbol sahamızda da, arena modeli bir sulama sistemi kuruldu. Tamamen otomatik, herhangi personel istihdamına gerek bırakmayan bir sistem. Çimleme işini de Pazartesi, Salı günü başlıyoruz. Ay sonu itibariyle de stadyum tamamen hazır olacak. Bu stat İnegöl belediyesine 10 yıllık kiralanmış durumda. Kullanım hakkı tamamen İnegöl Belediyesine ait. İşletimini kullanımını 2 yıldır İnegöl Belediyesi yapıyor. Bütün bu çalışmaların maliyeti ile yaklaşık 300 bin TL."diye konuştu.