İYİ Parti İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Kerem Turan, yaptığı yazılı açıklamada; "Ulusal Egemenliğimizin teminatı olan Türkiye Büyük Meclisimizin açılışının 100. yılı kutlu olsun! İşgale uğrayan Türk yurdunu düşman işgalinden kurtarmak için yola çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimleri ile ülke genelinde seçimler yapılmış ve seçilen milletvekillerinden engellemelerden kurtulabilenlerin katılımı ile tam 100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Savaş ortamında kurulun bu meclis savaş yönetmiş ve kazanmayı bilerek Gazi Meclis olmuştur! Gazi Meclis'in daha ilk toplantısında aldığı kararda dediği gibi "Büyük Millet Meclisinin üzerinde hiçbir kuvvet yoktur!" Alınan görevler, kullanılan yetkiler, gelinen makamlar hep Gazi Meclis'in çıkardığı yasalara dayanır. Meclis üyelerinin ise Türk Milleti tarafından seçildiği düşünüldüğünde görülecektir ki, tüm makam, mevki, görev ve yetki Türk Milleti tarafından verilir! İşte bu yüzden de asıl olan makam mevki değil daima Türk Milletidir!

Bugünün bir diğer önemi ise Çocuk Bayramı olmasıdır. Bugün geleceğimizin teminatı olan çocukların bayramıdır"

"Bir ağacın kökleri ne kadar güçlü ise toprağa o kadar sağlam tutunur, rüzgara - fırtınaya o denli dayanıklı olur. Bir milleti yarına hazırlayan kökleri ise çocuklardır. Milletlerin tarihi çocuklarına öğretebildikleri kadar kadim, dili çocuklarına öğretebildiği kadar zengin, geleceği çocuklarına verdiği eğitim kadar parlaktır. İşte bu yüzden devletlerin ve yöneticilerin en önemli görevlerinden biri çocukları korumak ve geleceğe sağlam bir şekilde hazırlamaktır. İşte bizim en büyük kaygımız da budur. Bizler bugünün gençleri olarak neredeyse başka bir iktidar hatırlamadığımız geçmişimizde her bakan tarafından değiştirilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına olan bağlılığımız ile vatan - millet sevgimizi dile getiren Öğrenci Andı'nın yasaklandığı bir eğitim sisteminde büyütüldük. Yasaklanan Milli Bayram kutlamalarını, Milli Bayramlarda hastalanan (!) devlet büyüklerini gördük. Çocuklara karşı işlenen suçlar ile çocukların karıştığı suçların arttığı, neredeyse her gün çocuk istismarı haberlerini duyduğumuz bir ortamda yaşadık çocukluğumuzu. Ve maalesef gençliğimizi yaşadığımız ortamda da bir değişiklik olmadı. Hala benzer sorunların yaşandığını üzüntü ile görmekteyiz"

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

"Biz İyi Gençlik olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin uluslararası PISA gibi sınavlarda en önde olmalarını sağlayacak, kalitesi ile dünyada kendini ispatlamış ve adından söz ettiren okullarda, yerleşmiş bir sistemle eğitilmesini istiyoruz. Bizler, çocuk istismarlarının konuşulmadığı, istismarcıların affının akıllara dahi gelmediği bir toplum istiyoruz. Bizler, tüm bunları gerçekleştirmeye kararlı, Milli Bayramlarda hastalanmayan yöneticiler istiyoruz! Tüm bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız"ifadelerini kullandı.