YENİ İL BAŞKANI İNEGÖL'DE

CHP'nin yeni il başkanı İsmet Karaca, İnegöl İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Yenişehir programının ardından İnegöl'e gelen Karaca, partililere iktidar sözü verdi.

KİNDAR VE DİNDAR NESİL SORULDU

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da katıldığı ziyarette Karaca basın mensuplarının 'dindar ve kindar nesil tartışmalarına ilişkin' sorularını da yanıtladı.

İNEGÖL İÇİN ÖZEL ARADI

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca İnegöl için özel çalışacaklarını belirterek; "Biz parti içi demokrasiyi ayrıntılarına kadar yaşayan bir partiyiz. Bizler aylar önce mahallelerimize kurduğumuz sandıklardan önce ilçe sonra il kongrelerimizi gerçekleştirdik. Kongre sürecimiz sona erdi. Bugün İnegöl'ü ziyaret ettik. Çalışmalarımız için İnegöl'ü çok daha fazla ziyaret edeceğiz. Genel Başkanımızın İnegöl için beni özel olarak aradı. Kongreler bittiği zaman sandıklar kapanır bir dahaki kongreye kadar herkes omuz omuza çalışır. Bu bizim muhalefetteki son kongremiz. Bizim iktidar hedefimiz var bunun yolu İnegöl'den geçiyor. İnegöl için çok özel çalışmalar yapacağız"dedi.

BİR CÜMLE CIMBIZLANDI

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun'un 'Kindar ve dindar gençlik istemiyoruz' açıklamasının sorulmasına üzerine Karaca; "Ben konuya vakıfım. İlçe başkanımızın yaptığı bir konuşmanın içinden bir cümle cımbızlandı ve farklı bir yere çekildi. Konuşmanın bütününe bakıldığında farklı bir konu içinden bir cümle alınıp farklı bir yere çekilmeye çalışıyor biz herkesin görüşüne saygılıyız. Biz gençlerimizin barış içinde yaşamasını istiyoruz. Gençlerimizin ülkemizin kaynaklarından eşit imkanlardan yararlanmalı ben bir cümle içinden bir kelimenin cımbızlanmasını doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

Eski Gençlik Kolları Başkanı Veliye Birgül'ün Torun'u eleştirmesinden dolayı disipline sevk edilmesi hakkında soruya da cevap veren Karaca; "Bize bu konu ile alakalı iletilen bir şey söz konusu değil. Genç arkadaşımızın önce buraya gelip bu konuyu konuşup içeriğin özünü anlamasını öneriyorum. Konunun içeriğini değerlendiririz o arkadaşımız ile görüşürüz parti içerisinde bu konuyu çözeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

İLÇE BAŞKANLARI OY ATACAK

İlçe başkanı Kemal Torun'un büyük kurultayda oy kullanamayacak olması sorusuna da il başkanı İsmet Karaca şu yanıtı verdi: "Biz ilçe başkanlarımızın da kurultayda doğal delege olması ve oy atması için çalışma yapıyoruz. İlçe başkanımız bir arkadaşımız üzerinden görüş bildirdi. Biz sayın başkanımız ile aynı ortamda bulunacağız kongre heyecanını birlikte yaşayacağız. Bu özel bir durum değil 17 ilçemizde başka arkadaşlarımız da var. Bir ayrışma bizim için söz konusu değil sandık kapandıkça her şey bitmiştir."

İNEGÖL, MOBİLYANIN DÜNYADAKİ BAŞKENTİ OLACAK

CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, da yaptığı konuşmada; "CHP demokrasiyi çok iyi yaşayan bir parti. Bizler kongreler bittikten sonra bu ülkenin sorunlarını çözmek için birlikte çalışırız. Bursa'nın da ülkenin de çözülmesi gereken çok sorunları. Basına yansıdığı gibi insanlar bireysel intihar ediyor. İşsizlikten dolayı insanlar canlarına kıyıyor. Bursa'nın çok ciddi sorunları var. Bursa'da her 5 ölümden bir tanesi hava kirliliğine bağlı olarak bir hastalıktan dolayı vefat ediyor. Bizim gündemimiz belli ekonomi sorunu demokrasi sorunu gibi sorunlarımız var. İnegöl'e genel başkanımızın özel bir önemi var. Mobilyanın dünyadaki başkenti haline getirmek için bizde katkı sunmak istiyoruz programlar hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İL OLARAK DEVRETMEK İSTİYORUZ

CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun da şunları söyledi: "Bu kadar emek yoğunluğu verilen şehre genel başkanımız özel bir önem vermektedir. Buna dair politikalar üretmeye çalışıyoruz. İl başkanımız ile seçim sürecinin tamamlanmasının ardından da İnegöl'e ziyaret etmesi de il başkanımızın da İnegöl'e verdiği önemi göstermektedir. Biz bu görevi devrederken İnegöl İl yönetimi olarak görevi devretmek istiyoruz."