Tüm dünyada etkili olan ve ülkemizde de Mart ayından bu yana görülen covid-19 salgını sonrası, spor alanında tüm faaliyetler durmuştu. 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreciyle beraber İnegöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Belediyespor, Spor Bakanlığı'nın uygun gördüğü branşlarda eğitimlere başlama kararı aldı. Bu kapsamda sosyal mesafenin korunabileceği branşlardan masa tenisi ve spor tırmanışında lisanslı sporcuların eğitimleri 10 Haziran Çarşamba günü başlıyor. 18 yaş altına sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesi nedeniyle söz konusu iki branşta eğitimler çocukların izinli olduğu Çarşamba ve Cuma günleri yapılacak.

İKİ BRANŞTA EĞİTİM BAŞLIYOR

Konuya ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Koronavirüs sürecinde başta spor faaliyetleri olmak üzere tüm toplu organizasyonların tedbir amaçlı iptal edildiğini hatırlattı. Bu durumdan İnegöl Belediyespor'un faaliyetlerinin etkilendiğini de dile getiren Taban, "Süreç içerisinde sokağa çıkma kısıtlamaları da bulunan küçük sporcularımız eminiz ki spor yapmayı çok özledi. Bizler de salonlarımızı dolduran cıvıl cıvıl sesleri en az onlar kadar özledik. Gelinen noktada Spor Bakanlığımız normalleşme süreciyle birlikte bazı branşlarda eğitimin başlayabileceğini duyurdu. Bu kapsamda bizler de sosyal mesafenin korunabileceği iki branşımızda eğitimleri başlatma kararı aldık. Masa tenisi ve bireysel olarak yapılan spor tırmanış branşlarında 10 Haziran Çarşamba (yarın) itibariyle eğitimlerimiz başlıyor. Eğitimlerimiz ilk etapta sadece lisanslı sporcularımıza yönelik olacak. Buradan eğitimlere katılmak isteyen lisanslı sporcularımızı da salonlarımıza davet ediyorum" dedi.

İnegölspor Başkanı Osman Sevim, Sözlerini Tutmayanlara Tepki Gösterdi İnegölspor Başkanı Osman Sevim, Sözlerini Tutmayanlara Tepki Gösterdi

İZİN GÜNLERİNİ SPOR YAPARAK DEĞERLENDİREBİLECEKLER

Eğitimlerin Çarşamba ve Cuma günleri yapılacağına da değinen Başkan Taban, "Covid-19 tedbirleri kapsamında 18 yaş altına sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Bu nedenle bizler de eğitim günleri için 18 yaş altı çocuklara sokağa çıkma serbestisi uygulanan Çarşamba ve Cuma günlerini tercih ettik. Böylece çocuklarımız izinlerini spor yaparak değerlendirebilecekler. Salonlarımızda da pandemiye karşı tüm tedbirler alındı. Eğitimler de bu doğrultuda kurallar dahilinde gerçekleştirilecek" açıklamalarında bulundu.