Millet İttifakı adayı Hakan Özdemir'e destek açıklaması yapan Demokrat Partili eski yöneticiler partiden ihraç ediliyor. İlçe Başkanı Murat Balakuş, konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

510 OY MU KAZANDIRACAKSINIZ?

Murat Balakuş; "Yerel seçimlere Demokrat Parti adayımızla çıkıyoruz. Bugün adayımız sizlerle projelerini paylaşacak. Onun öncesinde eski partililerimizin açıklamalarına da değinmek istiyorum. Geçen günlerde halk nezdinde karşılığı olduğunu iddia eden eski partililerimiz Millet İttifakı adayı Hakan Özdemir'i desteklediklerini söylediler. Hayırlı olsun. Bu arada seçimle gelmiş ilçe teşkilatımızı Genel Merkezin kararına uyduğu için hiçe sayıp küçük görmek üstüne de toplumda karşılığı yokmuş gibi göstermeleri parti duayenliği ile bağdaşmamaktadır. Sizin seçtiğiniz yönetim dün iyiydi de bugün neden kötü oldu? Sizin bu kadar toplum nezdinde karşılığınız vardı da 2014 yılında benim de olduğum yönetim kurulu neden yerel aday açıklamadı? Neden bu parti son seçimde 510 oyda kaldı? Bu kadar güçlüsünüz Hakan Özdemir'i başkan yapacaksınız neden 510 oyda kaldık? Siz Hakan Özdemir'e de 510 oy mu toplayacaksınız? Bu konuyu çok merak ediyoruz" dedi.

BU DAVAYI SATAMAZSINIZ

"Yönünü pusulasını kaybetmiş, kerameti kendinden menkul bir takım değerli abilerimizin Demokrat Parti adına sağa sola kıyak çekme gayretlerini onlar adına üzüntü ve hayretle izliyoruz" diyen Balakuş; "Yaptıkları kıyakçılık, ömrünü bu davaya adamış, çoluğunun çocuğunun rızkından davası için ayıran bizlerin emekleri in yağmalanmasıdır. Kendi partilerine bile yararları olmamış olanların Ali Cengiz oyunları içerisinde bulunup CHP-İYİ Parti ve gizli ortak HDP ittifakına katılmalarına ne demeli? Bizim sesimizi 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta kesemediler. Kırat'ın sesi milletin sesi, milletin sesi de hakkın sesidir. Demokrat Parti bedeli darağaçlarında ödenmiş bir davanın adıdır. Lütfen kendinize gelin. Satacak daha ucuz bir şeyler bulun. Bu davanın fikriyatını satamazsınız" ifadelerini kullandı.

DİSİPLİN SUÇU İŞLEDİLER

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

Balakuş açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Genel Başkanımızın yanında iken Ahmet Uğur'un konuyu anlatması ile olaydan haberdar oldum. Biz ittifak görüşmelerinde olduk. Genel Merkez'imizin kararı ile hiçbir ittifakta olunmayacağı ifade edildi. İl, ilçe, belde hiçbir yerde olunmayacak denildi. İlçe yönetim kurulu bu kadar etkili de Ankara'ya gönderdiğimiz 2 abimiz neden Genel Merkezi ikna edemedi? Ben Genel Başkan Gültekin Uysal'a uymak zorundayım. Bu partinin tüzüğü var, kuralı var. Bir iddiaları var. Sıralamayla ilgili bir talebim olduğunu ispat etsinler ben istifa edeceğim.

Genel Başkanımız, parti disiplin suçu işledikleri için ihraç sürecini başlatmıştır. Fakat Genel Başkanımız en son istifa etmek de bir erdemdir demiştir. Destekledikleri partide de duayen olabilirler. Ben onlar için Olimpos Dağının sahipleri benzetmesini yapıyorum. Toplum nezdinde karşılığımız yoksa bizimle aynı çatıda olmak zorunda değilsiniz. Biz kanımızın son damlasına kadar partinin emrindeyiz. Yolumuz sıratı mustakimdir. Adayımız Aydın Savaş Bey ve meclis üyelerimiz ile birlikte yerel seçimlere hazırlanıyoruz"

NEDEN BAĞIRDIĞI BELLİ OLDU

"Rüzgarın kayadan alacağı sadece tozdur. Biz Genel Merkezin kararına uyarız. Uymak zorundayız. Onlar bizimle devam etmek isterlerse görevimizi yaparız. Yeter derlerse bırakırız. Dün çok bağıran ismin basına sızan Belediye Meclisi listesinde görünce neden bu kadar bağırdığını da anlamış olduk. İnşallah daha iyi yerlere gelirler ama partimize gelemezler. Gültekin Uysal ve biz olduğumuz sürece... Hayırlı uğurlu olsun"