İMAM HATİP HAZIMSIZLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kapanış konuşmasını yaptığı ÖNDER 16. İmam Hatipler Kurultayında "İmam Hatiplere ve gönüllü kuruluşlarımıza yönelik tacizlerin arttığı günlerde bu buluşmayı çok anlamlı buluyorum. Son seçimlerde ortaya çıkan sonuçların imam hatip hazımsızlığını tekrar nüksettirdiğini görüyoruz. 28 Şubat dönemini hatırlatan uygulamalara imza atılıyor." dediği ve "Buradan ülkemizin dört bir yanındaki İmam Hatipli kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bugün bir kez daha İmam Hatip nesliyle, İmam Hatipli dostlarla bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim. Bu sene 16'ncısı düzenlenen İmam Hatip kurultayının başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum." sözleriyle devam ettiği kurultaya İnegöl İmam Hatipliler Derneği de dört kişilik yönetim kurulu ile katıldı.

2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı 2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİNİN KONTENJANLARI DOLDU

Okulların açılmasına iki gün kala bir zaman diliminde yapılan kurultayda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katılımcılara hitap ettiği bu konuşmasında: "Anadolu İmam Hatip Liselerinin kontenjanları doldu. İmam Hatipli öğrencilerimiz sadece nicel olarak değil nitel olarak da çok büyük mesafe alıyor. 2019 YKS'de ilk binde 130 İmam Hatipli öğrencimiz başarıya imza atmış bulunuyor." dedi ve sözlerini devam ettirerek "Kurultayın cesaret, emanet, ehliyet ve liyakatle büyüyen yeni nesillerin yetişmesine vesile olmasını dileyen Selçuk, kurultayda şiarın "ehliyet ve liyakat" olarak seçilmesinin önemine dikkati çekti.

ŞİARIMIZ: EHLİYET VE LİYAKAT

Kurultayı değerlendiren İnegöl İHMED ÖNDER başkanı edebiyat öğretmeni Ahmet Taştan ise şunları söyledi. Her sene Genel Merkez ÖNDER tarafından düzenlenen ve faklı illerde yapılan bu kurultaylar biz il ve ilçe derneklerine büyük bir heyecan vermekte, bilgi alışverişi yapmanıza vesile olduğu gibi ülkemizin dört bir yanındaki dava arkadaşlarımızla görüşüp kaynaşmamıza vesile olmaktadır.

Genel anlamda İmam Hatiplerin değerlendirildiği, duruşları ve tutumları ile kazanımlarının vurgulandığı cumhurbaşkanı konuşmasının yanında bazı kavramların vurgulandığı ve rakamsal bazı verilerin zikredildiği Milli Eğitim Bakanın konuşması heyecan vericiydi. Kurultayda farklı il ve ilçe derneklerimizin yaptığı başarılı ve örneklik teşkil edecek faaliyetleri izledik. "Ehliyet ve liyakatle" şiarının konferanslaştığı kurultay, selamlama konuşmalarıyla renklendi.

Biz de İnegöl olarak her sene azami dikkatle katılmaktayız. Yeni eğitim dönemi vesilesiyle ilçemizde İmam Hatiplerin başarısından söz edebiliriz.

2019-2020 eğitim yılının genelde eğitim camiasına ve özelde İmam Hatip camiasına hayırlı ve başarılı geçmesi dileğimizdir. İlçemizin medarı iftiharı İnegöl Anadolu İmam Hatip yani merkez İmam Hatip Lisemiz 215 öğrencimizi mezun etmiş bunların 96'ı Üniversiteye yerleşmiş yani %45'lik bir başarı gösterilmiştir.

İlçemizde müstakil binaya sahip olan Ali Şefika İmam Hatip ortaokulu, Erdem Beyazıt İmam Hatip ortaokulu, TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip ortaokulu Mahmudiye İmam Hatip ortaokulu, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip ortaokulu, Dr. Emin Acar İmam Hatip ortaokulu, Nuri Pakdil İmam Hatip ortaokulu, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu bulunmaktadır. Bu okullarımızdan bu sene 670 civarında öğrencimiz sekizinci sınıflara yani liseye geçiş yapmıştır.

Liseye geçen öğrencilerin %20 kök dilimde 81 İmam Hatip ortaokulu öğrencimiz, sınavla ögrenci alan okullar (Fen programı uygulayan İmam Hatip liseleri, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, ve Mesleki Teknik Anadolu Liseleri) gibi iyi liselere yerleşmiştir. İlçe halkımızın yoğun ilgi ve beklentileri ile İmam Hatipliler çağı inşa edecek ilim ve fen ile donanmış duruş sahibi öğrenciler yetiştirmeye devam edecektir.