Hat sanatçısı Mustafa Antika'ya ait Hüsn-ü Hat Sanatı Sergisi, bugün düzenlenen törenle İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda görücüye çıktı. Hat sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı 36 eserin yer aldığı sergi, 14.30'da düzenlenen törenle izlenime açıldı. Sergi açılışına sanatçı Mustafa Antika ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında konuşan Mustafa Antika, daha önce biri Dubai'de olmak üzere İnegöl'de açılan sergiyle birlikte toplam 7 sergi açtığını ifade ederek; "Sergimiz, bugüne kadar biri Dubai'de olmak üzere 7 farklı şehirde açıldı. Bir farklılık var burada. Hüsn-ü Hat sanatında nesih üzerine ağırlık verdik" dedi. Antika, sergi hakkında teknik bilgileri de paylaştığı konuşmasını İnegöl Belediyesi'ne ve açılışa katılanlara teşekkür ederek sonlandırdı.

Belediye Başkanı Alper Taban ise serginin 23 Ekim'e kadar açık kalacağını ifade ederek; "Mustafa hocamız hüsnü hat sergisi noktasında hazırlıklarını tamamladı. Kendisi daha önce Dubai'de de sergi açmış bir sanatçımız. Uluslararası düzeyde sergi açmak güzel bir şey. Bu mekanda çok fazla sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Bunun arkasında ciddi bir emek var. Hocamız da bu emeği ortaya koydu. 118'nci sergimiz açıyoruz bugün. 23 Ekim Çarşamba gününe kadar sergimiz açık kalacak. Ben tüm ilçe halkımızı da davet etmek istiyoruz. Burada hat sanatının en güzel örneklerini görmüş olacağız hocamızın eserlerinden" diye konuştu.

İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Mustafa Antika, sergide yer alan eserleri konuklara tek tek anlattı. Ardından alanda hazırlanan masada hat sanatının örneklerini misafirler önünde kağıda dökerek maharetini de göstermiş oldu. Mustafa Antika, Başkan Taban'a da isminin yazılı olduğu bir çerçeve hazırladı.