Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem! Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

ESKİ AMBULANSLAR SERGİLENİYOR

Yaptığı başarılı çalışma ve projelerle Türkiye'de adından sıkça söz ettiren İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde Sağlık Tarihi Ambulans Tarihi ve Oyuncak Ambulans Müzesi'ni bulunduruyor.

Dünyada ikinci Türkiye'de tek olma özelliğine sahip müzelerde sağlık tarihi anlatılıyor. Ambulans Tarihi müzesinde çürümeye bırakılmış eski ambulanslar sergileniyor.

Hastane girişinde bulunan müzede; 1. Dünya savaşı yıllarında hastaların cepheden askeri hastanelere taşınması için kullanılan askeri bisiklet ambulans, 1967 model Cadillac Deville marka ambulans, 1973 model ford marka ambulans ve 1999 model Mercedes marka ambulans sergileniyor.

MÜZENİN SON ÜYESİ

Müzenin son üyesi Konya'dan geldi. Uzun süre Konya'da hizmet veren, hizmet süresi bitiminde bir köyün kuruluğunda hurda olmayı bekleyen 1954 Model Skoda 1201 Station Wagon marka ambulans yenilenerek müzeye konuldu. Müzede ayrıca 300'e yakın oyuncak ambulanslar da sergileniyor.

Hastane yöneticisi Hayrettin Göçmen, "Saygıdeğer halkımıza sağlık hizmetlerinin en iyisini sunmak için yaptığımız mesleki çalışmalarımızın yanısıra; 'Marka Kent İnegöl'de' toplum bilinç ve hafızasını canlı tutmak ve ortak değerler oluşturmak adına çabaladığımız 'Marka Hastane' modelimizin en bilinen vitrini olan Türkiye Ambulans Tarihi Müzemiz, en yeni üyesine kavuştu. Ulusal ve uluslararası kamuoyunda en bilinen İnegöl Markaları sınıfında yer alan ve bugün itibarı ile 'Türkiye Ambulans Tarihi Müzesi' olarak adlandırdığımız alanımızın en yeni üyesi Konya'dan aramıza katıldı. Uzun süre Konya'da hizmet veren, hizmet süresi bitiminde bir köyün kuruluğunda hurda olmayı beklerken kendisine sahip çıkan çok değerli dostumuz ve meslektaşımız Dr. Adnan Mehmet Küçükçalık tarafından restore edilen ve bazı fuarlarda sergilenen araç bugün itibarı ile gerçek yerine kavuştu.

1954 MODEL SKODA

1954 Model Skoda 1201 Station Wagon marka nadide bir araç olan bu emektar ambulansı Yaşayan ve Yaşatan Hastane İnegöl Devlet Hastanesi Türkiye Ambulans Tarihi Müzesinde sergilenmek kaydıyla koşulsuz, şartsız, bedelsiz ve teklifsiz bağışlayan Konya Küçükçalık Ambulans Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr Adnan Küçükçalık'a hastanemiz, İnegölümüz ve gelecekte bu değeri görme şansına sahip olacak tüm vatandaşlarımız adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.