2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı?

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde Cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen ve 49 kişinin katledildiği terör saldırılarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sivil Toplum Platformunun çağrısıyla tarihi İshakpaşa Camisinde toplanan vatandaşlar, hain terör saldırısın kınadı. Öğle namazını hep birlikte kılan ilçe halkı daha sonra cami bahçesinde hayatını kaybeden terör kurbanları için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasında konuşan İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, "Yeni Zelanda'da iki tane camiye Cuma namazı esnasında bir terör saldırısı düzenlendi. 49 Müslüman hayatını kaybetti. 48 kişi ise yaralandı. Camiye yapılan saldırı canlı olarak yayınlandı ve bu vahşet tüm dünyaya izlettirildi. Tıpkı ataları gibi bizi camide vurdular kahpece. Bu elim, feci ve menfur hadise hepimizi derinden sarstı. Derin bir üzüntü ve öfke içerisindeyiz. Bu olay en hafif söylemle insanlık dışı bir vahşettir. Bu olay Hristiyan terörüdür. Bu faşist bir saldırıdır. Bu bir soykırımdır. Bizler bu saldırıyı, bu yapılan terör eylemini lanetliyoruz" dedi.