Hızlı okuma çalışmaları yapacak olan kişiler, kelimeleri daha kısa zamanda tanımayı hedeflemelidir. Okunacak olan metindeki kelimelere hızlı bir şekilde göz gezdirerek okumayı ve anlamayı artırmak için pratik yapılmalıdır. Bu çalışma sayesinde kelimelerin görsel halleri hafızaya alınır ve kişilerin görselleri algılama kapasitesi artar. Anlayarak hızlı okuma yapabilmek için geniş kelime dağarcığına sahip olmak çok önemlidir. Anlamı bilinmeyen ve aşina olunmayan kelimeler okuma hızının ve anlayarak verimli bir okuma gerçekleştirmenin önüne geçebilmektedir. Kısa sürede hızlı ve anlaşılır bir okuma yapabilmek için konsantre olmaya dikkat etmek gerekir. Sadece okunacak olan metne odaklanılmalı, etraftaki dikkat dağıtabilecek unsurlar ortadan kaldırılmalıdır. Okumanın içten ya da dıştan yapılması önemli değildir. Daha fazla kelime okumak, ağız ile değil göz ile gerçekleşmektedir. Okunan metnin daha kolay anlaşılması için "kim, nerede, nasıl, ne zaman" gibi sorular sorulmalıdır. Kitap okurken başka şeylerle ilgilenmemeye özen gösterilmelidir.

Hızlı okuma teknikleri arasında en önemli kriter; okunacak olan metnin başlıklarına, paragraf başlarına ve sonlarına göz gezdirmektir. Tüm bu veriler zihinde bir araya getirilerek, metne dair genel bir bilgi edinmek mümkündür. Hızlı okumak ve en önemlisi de okuduğunu anlayabilmek için fazla kitap okumak gerekir. Böylelikle görme alanı genişler ve cümlelerin nasıl bir sonuca bağlanacağını tahmin etmek kolaylaşır. Başarılı bir hızlı okuma gerçekleştirebilmek için kişi öncelikle kendine güvenmeli ve yapabileceğine inanmalıdır. Dikkatini metne odaklamalı, okuduğunu unutarak ya da anlamayarak başa dönmemelidir. Kişi kendisine bir hedef belirlemeli ve belirlediği hedefe ulaşana kadar okuma yapmaya devam etmelidir. Okuma yaparken kelimelere değil, cümlelere odaklanmak anlamayı kolaylaştırmaktadır. Anlama odaklı yapılan hızlı okumada, metnin bütününe hakim olabilmek için cümleler iyi analiz edilmelidir. Bu da metni okurken zihni sadece metinle meşgul etmek ve başka şeyler düşünmemekle mümkündür.

Birden fazla hızlı okuma yöntemi bulunmaktadır. Fakat önemli olan kişilerin kendilerine en uygun yöntemi bulabilmeleridir. Kişi kendisi için en iyi hızlı okuma sistemini keşfettikten sonra daha verimli okumalar yapabilir. Hızlı okuma kursları ile kişilere kısa sürede daha fazla anlayarak okuma alışkanlığı kazandırılır. Okurken sıkılma, dikkat dağınıklığı, pratik eksikliği gibi sorunlarla mücadele eden bireyler, alanında profesyonel kişilerin gelişimlerini takip edebilecekleri kursları tercih edebilirler. Hızlı okuma egzersizleri okuma pratiği kazandırarak görüş açısının genişlemesine ve kısa sürede daha fazla kelime okunmasına yardımcı olur. Superhizliokuma.com, kişilerin seviyelerine göre egzersizler belirleyip okuma teknikleri sunarak hızlı ve anlaşılır bir okuma gerçekleştirmelerini sağlar.

Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu