"12 Haziran seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen AK Parti 22 ve 23.dönem Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, seçimden sonra ilk röportajını Pazar Postası"na verdi. Ali Bostancı İnşaat"ta Genel Müdürlük yapan Kızılcıklı ile makamında yaptığımız röportajda fotoğraf çekimleri ile AA muhabiri Şaban Kılıçcı da bizimle yer aldı. Kızılcıklı seçim sürecinde ve sonrasında yaşananlardan Hüseyin Şahin ile görüşmemesine, AK Parti"nin son ilçe kongresinden İnegöl"ün Bursa"ya bağlanmasına kadar tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdi ve ortaya güzel bir röportaj çıktı." Cem TAŞKINER

12 HAZİRAN TARİHİNDE VEKİLLİĞİNİZİN SONA ERMESİNİN ARDINDAN NELER YAPTINIZ"

12 Haziran 2011 tarihine kadar partim için çalıştım. Daha sonra 1 Temmuz itibariyle Ali Bostancı İnşaatta Genel Müdür olarak göreve başladım. Bir yandan ticaret öğrenmeye çalışıyoruz. Bir taraftan inşaatçılığı öğrenmeye çalışıyoruz. Ali Bostancı İnşaatın yanında yapı malzemeleri, beton ve mühendislik şirketleri de var. Ben hepsinin Genel Müdür noktasındayım. Yükümüz ağır. Yılda 700 inşaat yapıp teslim ediyoruz. Geçen sene Bursa"da kurumlar vergisinde 32. olduk. 466 tane sigortalı işçi çalıştıran bir firmayız.

SİYASETTEN SONRA İŞ DÜNYASINA ALIŞABİLDİNİZ Mİ"

Siyaseti ömür boyu düşünmemiştim hiçbir zaman. 3 dönem sınırlamasının çok doğru olduğunu düşünüyorum. "Bu insanlar çok yaşlı, ömür boyu siyaset mi yapacaklar" diyenler zamanı geldiğinde kendileri de koltuğu bırakmıyorlar. 2011 seçimlerine giderken siyaseti ömür boyu sürdüremeyeceğimizi biliyorduk ve buna da hazırlıklıydık. Ben de listeler hazırlandıktan sonra evimi hemen İnegöl"e taşıdım. Sivil hayata çok çabuk alıştım. Çünkü iş yoğunluğum da çok fazla. Ben bunun yanında AK Parti Kütahya İl Koordinatörlüğü yapıyorum. Bunun yanında LINE TV"de Eko Siyaset adı altında program yapıyorum. Bazı gazetelerden yazarlık teklifi geliyor ama zamanım olmadığı için kabul etmedim.

SİYASİ YAŞAMINIZ 12 HAZİRAN"DA BİTTİ Mİ"

Ben birilerinin siyasete başladığı zamanda 2 dönem milletvekilliği bitirdim. 44 yaşında 9 sene milletvekilliğini bitirmiş bir insanım. 35 yaşında milletvekilliği bana nasip oldu. Genç yaşta milletvekilliğine seçildim. Siyaset sizi talep ediyorsa, sizden beklentisi varsa neden olmasın. Kimsenin siyaset defteri kapanmaz. En bariz örnek Turhan Tayan"dır. DYP"de birçok görevde bulundu son seçimde CHP"den milletvekili oldu. Siyasete girenler siyaset defterini kolay kolay kapatamaz.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİNDE Mİ EKONOMİK OLARAK DAHA RAHATTINIZ, BU DÖNEMDE Mİ"

Ali Bostancı İnşaat"ta bir araba tahsis edildi. Benzin parasını da ödüyorlar. Bir ev tahsis edildi, kira almıyorlar. Telefon verildi, faturasını ödetmiyorlar. Bir de maaş veriyorlar. Milletvekilliği döneminde 10 bin TL maaş alıyordum ama bana yettiğini hiç görmedim. Evimiz kira, sürekli İnegöl"e gidip geliyoruz. Bunun da yol masrafları var. Vekilliğe nispeten şu an ekonomik anlamda çok daha rahat noktada olduğumu söyleyebilirim.

9 YILLIK SÜREDE İNEGÖL"E YAPILAN BİRÇOK HİZMETLER VAR. SİZİN EN ÇOK KEYİF ALDIĞINIZ HİZMETLER HANGİSİ"

Bütün hizmetler keyifli. Ben konuşurken bütün hizmetleri anlatmayı seviyorum. İlk İlçe Fen Lisesi"ni kazandırdık. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Fen Lisesinin protokolünü imzaladık. Genel Müdür ile görüştüğüm de "Yanlışınız var, Anadolu Lisesidir. Fen Lisesi ilçelerde yok" demişti. Ben de bakan beyi arayın dediğimde Fen Lisesini duymuş ve şaşırmıştı. Mezitler de bizim için önemli bir çalışmaydı. Zeki Ergezen"di dönemin Bayındırlık Bakanı. Fuara çağırdık kendisini. Ankara"dan gelirken Mezitler"de "Burayı programa aldırarak büyük bir iş yaptın" demişti bana. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de ayrı bir hizmetimiz. 5-10 seneye kalmaz OSB bize neler kattığını o zaman daha iyi göreceğiz. Yeni İnegöl"ün inşası da çok özel ve önemli bir çalışmaydı. İnegöl"ün üniversitesinin de temellerini attık. 4 ayda resmi prosedürünü bitirdim. 1 milyon TL de para çıkarttık. İşletme Fakültesini yanına 2.üniversiteden Orman Fakültesinin de sözünü almıştık. Bu ikisinin yanında bir fakülte daha ekler İnegöl Üniversitesini talep edebiliriz. Yeni Hastane ayrı bir keyiftir. Orayı 26 Mayıs"ta ihale ettirdim. 12 Haziran"da seçim var ve ben listede değilim. 26 Mayıs"ta ihale için uğraş verdim. Yine o tarihlerde Halk Eğitim Merkezinin de ihalesini gerçekleştirdim. Diş Hastanesini de programa aldırdım. Allah"a çok şükür bütün hizmetlerden keyif aldım. İlçemizin eğitimdeki başarıları artıyor. İlçemizin sanayi yatırımları artıyor. Bunlar artarak devam edecek inşallah.

12 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE NEDEN ADAY YAPILMADINIZ"

Bana kısmet oldu 2002"de milletvekili adayı oldum ve seçildim. 2007"de de aday oldum ve seçildim. 2011 yılında kısmet olmadı. Ankara"ya giden bütün raporlarda Sedat Kızılcıklı"nın ismi olumlu ifadelerle yer aldı. Faruk Çelik"in Şanlıurfa"dan aday gösterilmesinin ardından Bursa"da bütün milletvekillerinin değiştirilmesi kararı alındı. Sadece bir bayan arkadaşımızın adı yazıldı. Bu bir eksikli midir derseniz benim için eksiklik değildir. Tabii ki aday gösterilmemize etken olan gelişmeler de vardı. Ben Hikmet Şahin"in 2009 yılındaki Belediye Başkan adaylığına çok sahip çıkmıştım. Hiç de pişman değilim. Bugün geriye dönsem aynısını yapardım. Bunun da sıkıntısını yaşadım.

HİKMET ŞAHİN"İ DESTEKLEMEM, MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞIMI ETKİLEDİ DİYORSUNUZ"

Hikmet Şahin"i istemeyen aktif siyasetin içinde makam olarak yüksekte olan kişiler vardı. Ben bunlara rağmen Hikmet Şahin"i destekledim. Başbakanımızın olduğu ortamda da destek verdim. Yarın öbür gün bunları yaşayacağımı da tahmin ediyordum. Ben siyasette çok şey öğrendim, adam satmayı öğrenmedim. Hikmet Şahin"i de satmadım. Bundan dolayı de en ufak bir pişmanlık duymuyorum. O yüzden çok rahattım.

AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı

ADAY OLMADIĞINIZ İÇİN BİR KIRGINLIĞINIZ OLDU MU"

Ben aday adayı olurken de bazı istişarelerde bulundum. Herkesin sıkıntısı olur Sedat Kızılcıklı"nın olmaz dendiği için aday oldum. Ama gördük ki çok farklı bir liste çıktı. Son 3-5 güne kadar Bülent Arınç"ın Bursa"dan aday olacağı da belli değildi. Ben bunu eleştiremem. Beni 2 kez milletvekili adayı yaptılar iyi, şimdi yapmadılar kötü. Ben bunu diyemem. Ben kendim için siyaset yapmadığım için listeye girdiğim de ne tepki veriyorsam, listeye girmediğimde de aynı tepkiyi verdim. Liste açıklandıktan 2 gün sonra partimin emrinde olduğumu, bu partinin çaycılığının dahi şeref olduğunu ifade ettim. İl Başkanımı da aradım partinin emrindeyim dedim. Partiye karşı bir kırgınlığım olmadı.

ADAYLIK SÜRECİNDE İLÇE TEŞKİLATI, BAŞKAN BÜLENT TEMELLİ VE BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ"IN SİZE DESTEĞİ OLDU. BUNU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ"

Biz Bursa"da belki de tahmin edilmeyecek kadar uyumlu çalışan bir ilçeydik. Milletvekili, Belediye ve İlçe Teşkilatı olarak uyumlu çalıştık. Sağ olsunlar onlar taraf oldular. Memnunuz dediler. Ama olmadı. Onlar bir büyüklük daha yaptılar. Kendi isteklerinin dışında bir arkadaşın listeye yazılmasına rağmen hiç küsmediler. Onlar da çalıştılar. Partimiz kimi aday gösteriyseler onun için çalıştılar. Genel Merkez birini aday göstermiştir, o olay kapanmıştır deyip parti için çalışmaya da devam etmişlerdir.

"Hüseyin Şahin"e Dua Ediyorum"

SİZ ADAY OLMADINIZ VE HÜSEYİN ŞAHİN ADAY GÖSTERİLDİ VE SEÇİLDİ. NASIL BULUYORSUNUZ İLK 8 AYLIK PERFORMANSINI"

Onun yorumunu milletimize bırakacağız. Canı gönülden Hüseyin beyin başarılı olmasını istiyorum. Başarılı olması kendisine menfaat sağlamayacak, İnegöl"de yaşayan herkese menfaat sağlayacak. İlk 8 ay için değerlendirme yapmak mümkün değil. İnşallah başarılı olur diye dua ediyorum, temenni ediyorum. Gümrüğün açılmasını da bir başarı olarak görüyorum.

ARANIZDA BİR SOĞUKLUK VAR. BUNU GÖRÜYORUZ. NEDEN KIZILCIKLI-ŞAHİN ARASINDAKİ BU SOĞUKLUK SÜRÜYOR"

Benim Hüseyin Şahin ile soğukluk yaşadığım doğrudur. Ben bu konuda çok rahatım. Benim Hüseyin Şahin ile yaşadığım sıkıntılar ve soğukluk 2007 yılındaki adaylık sürecine aittir. O süreçte benim olmadığım yerde yaptığı bazı konuşmalardan dolayı ben arkadaşlığımı kesmiştim. O zamandan beridir de konuşmuyorum. Bu döneme ait olan bir kırgınlık değildir. Ben bu parti için çalıştım. Hüseyin Bey de bu parti için çalışıyor. Benim kişisel sıkıntılarım partimin önüne geçemez. İnşallah dua ediyorum bu arkadaşımız başarılı olur.

SİZE OLAN DESTEĞİN VE ŞAHİN"İN SEÇİLMESİNİN ARDINDAN TEMELLİ VE AKTAŞ İÇİN ARTIK DEVİRLERİ SONA ERDİ DENİLDİ AMA TEMELLİ TEKRAR ADAY OLDU VE KAZANDI. BUNU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ"

Açıkça söylemek gerekirse bizim attığımız temeller sağlam temeller. İster benim, ister Burhan Alıcı ister de Bülent Temellli döneminde olsun biz hiç bir zaman kişisel çıkarların peşinde olmadık. AK Parti"nin adamı olduk. Recep Tayyip Erdoğan için çalıştık. Ülkemiz, ilçemiz için çalıştık. Dolayısıyla bu temeller devam etti sürece İnegöl"de AK Parti için sıkıntı olmaz. Doğru bir karar verilmiştir. Bülent Temelli arkadaşımız aday olurken çok düşünmüştür. Ama sonuçta aday olmuştur, karşısına da başka liste çıkmamıştır. Bülent Temelli çalışkan bir kardeşimizdir. İnşallah bu çalışmalar da devam edecektir. İlçe Teşkilatı, milletvekili ve Belediye Başkanlığını üçlü sacayağı olarak görüyoruz. Bu sacayağında sıkıntı olursa İnegöl hizmet alamaz. Bu uyumun sağlanması 3 kişinin elindedir. Bu üçlü arasında uyum olursa merak etmeyin İnegöl"de hiçbir sıkıntı yaşanmaz. İnşallah o uyum devam eder.

BÜYÜKŞEHİR"E BAĞLANMA KONUSU HALA KONUŞULUYOR. SİZ O GÜN VEKİLDİNİZ VE YOK DEMİŞTİNİZ. BUGÜN DAHA RAHAT NOKTADA SORALIM. İNEGÖL BÜYÜKŞEHİR"E BAĞLANACAK MI"

Büyükşehir Belediye Başkanımız İnegöl"e gelip İnegöl Büyükşehir"e bağlanacak dediğinde şok olduk. Biz ilk kez orada duyduk. Kendisine de sordum. Duyum aldım dedi. Neden bu duyumla İnegöl"ün tansiyonunu yükseltiyorsun. Biz yaptığımız bütün toplantılarda bunun yanlış olacağını söyledik. Ben Altepe"nin söylediği yasa tasarısının peşine düştüm. Ne İçişleri komisyonunda, ne Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde böyle bir yasa tasarısına denk gelmedim. Rast gelseydim Başbakan"a kadar çıkardım. O dönemde konuşuldu ama taslağına rastlamadım. Araştırdığım halde denk gelmedim. 12 Haziran 2011"den sonra öğrendim ki şimdi böyle bir çalışma var. Komisyona böyle bir taslak gelmiş. Büyükşehir Yasası. 16 olan büyükşehir, 25"e çıkacak. Bu arada da bir madde ile büyükşehirler merkez ilçe statüsüne girecek. Doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. İstanbul ve Kocaeli örneğinden çıkıyoruz ama oralarda yerleşim yerleri birbirinin dibinde. Bursa"da 80 km uzaklıktaki Kemalpaşa"ya, 50 km uzaklıktaki İnegöl"e nasıl hizmet götüreceksiniz"

RÖPORTAJ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARMI"

Ben de Pazar Postasının hayırlı olmasını temenni ederek teşekkür ediyorum. Ben Allah nasip etti 2 dönem milletvekilliği yaptım. İnegöl"de doğdum, okudum, futbol oynadım. Allah nasip etti milletvekili oldum ve 9 sene İnegöl"e hizmet ettim. Derslikleri U arttırdık. İşletme Fakültesini kazandırdık. Köprülü kavşaklar, altgeçitler, yollar, barajlar yaptırdık. 2.OSB"yi ilçemize kazandırdık. Yeni İnegöl, Adliye Sarayı, Diş Hastanesi, Halk Eğitim Merkezi, 2 futbol sahası, çok sayıda sağlık ocağı yaptırdık. Enerji nakil hatlarını yer altına aldırdık. Birçok insanın aklından geçenlerin çok ötesine geçtik. Kimsenin düşünmediği projeleri gerçekleştirdik. Bu iş takip işidir. Çok takip ettik. Kimden ne istediysek aldık. Kimse ile kavga etmeden aldık. Bundan sonra hayatımızı ticarette helal kazanıp helal harcama noktasında gayret sarf ediyoruz. Hala İnegöl"den arayıp sıkıntısı olanlar, yardım isteyenler var. Onları da boş çevirmiyoruz. Bundan sonra ne yaparız bunu da zaman gösterecek. Herkes görevini başarıyla yürütsün. İnegöl hizmet görsün. Gerisi çok önemli değil. Bütün siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum.