Belediye Başkanı Alper Taban, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Bursa Şubesi üyelerini ağırladı. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Taban, LÖSEV Bursa Halkla İlişkiler Sorumlusu Aslı Metin Sakarya'dan çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu

LÖSEV Bursa Şubesi sosyal hizmet sorumluları Hafize Sevinç ve Seher Karaca ile lösemili çocukların da hazır bulunduğu ziyarette, 8 Kasım 1998'de kurulan ve bu yıl 20. yılında olan LÖSEV tarafından, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nın tüm çocuklara armağan edildiği belirtildi. LÖSEV yetkilileri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'na farkındalık sağlamak amacıyla "2 Kasım'da maskeni tak ve fotoğrafını @losev1998 etiketiyle paylaş, çocuklarımıza umut ol" diyerek, herkesi konuyla ilgili bilinçli olmaya davet etti.

TÜM TÜRKİYE'Yİ 2 KASIM'DA MASKE TAKMAYA DAVET EDİYORUZ
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan LÖSEV Bursa Halkla İlişkiler Sorumlusu Aslı Metin Sakarya "2-8 Kasım lösemili çocuklar haftası öncesinde Sayın Belediye Başkanımızı çocuklarımızla birlikte ziyaret ediyoruz. Hem Lösev'i anlatıp hem de 2-8 Kasım tarihleri arasındaki haftada yapacağımız çalışmalarla ilgili Başkanımızı bilgilendirdik. Löseminin artık iyileşebilir bir hastalık olduğunu, yenilebilir bir hastalık olduğunun vurgusunu yaparak toplumumuzdaki sağlıklı kesime de bu hastalıkla ilgili alınabilecek tedbirler ve önlemler hakkında bir takım seminerler gerçekleştiriyoruz. Bunlarla ilgili de Başkanımızla bilgileri paylaştık. Yarın Lösemimi Çocuklar Haftamızın ilk gününde tüm Türkiye'yi maske takmaya davet ediyoruz. Bu hastalıkla mücadele eden hastalarımızı anlayabilmek, onların toplumda yaşadığı sıkıntıyı bir nebze de olsa onlarla paylaşmak ve farkındalık oluşturmak adına 2 Kasım'da maskelerimizi takarak lösemili çocuklarımıza yalnız olmadıklarını göstereceğiz" dedi.

MASKEMİZİ TAKARAK FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ
Belediye Başkanı Alper Taban ise "2-8 Kasım lösemili çocuklar haftası. Tabi sağlık hayattaki en değerli varlıktır. Ve bizler hiçbir bireyin hastalanmasını arzu etmiyoruz. Şehrin yöneticisi olarak da buna uygun zemin hazırlamak bizim vazifemiz. Bununla ilgili mutlaka her şehrin kendine özgü avantaj ve dezavantajları olabilir. Şehir yöneticileri de vatandaşlarına en uygun ortamı sağlamakla mükelleftir. Bizler de tabi bu farkındalığa destek vermek isteriz. Ben ziyaretlerinden dolayı da çok mutlu oldum. Bu tür farkındalık çalışmalarını takvime bağlı olarak yürütüyoruz. Bu özel gün ve haftaları fırsat bilip dikkat çekmek istiyoruz. Lösev Vakfımız da 20 yıldır bu konuyu dert edinmiş, hastalarımıza sahip çıkmış bir oluşum. Bugün sağlıklı birer birey olabiliriz, sıhhatimiz yerinde olabilir ancak hepimiz hastalığa adayız, engelli adayıyız, elden ayaktan düşebiliriz. Onun için çok daha dikkatli, çok daha farkında, çok daha bilinçli ve birbirimize yardımcı olarak yaşamak durumunda olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda herkese bu etkinlikler destek vermelerini istiyorum. Bizler de maskelerimizi takarak bu konuda bir farkındalık oluşturacağız. Biz sağlıklı bireylerin de sağlığı şuanda yerinde olmayanlara katkı vermesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarından dolayı Lösev'in kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açıklamaların ardından lösemili çocuklara hediye takdimi yapan Başkan Taban, maskesini de takarak farkındalık oluşturmak adına destek verdi.