AİLESİ KABRİ BAŞINDA KONUŞTU

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Yaralı askerler arasında bulunan 26 yaşındaki İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete, kaldırıldığı hastanede 4 günlük yaşam savaşını kaybederek şehit oldu.

Aradan geçen 3 yıla rağmen Uzman Çavuş Yavuz Mete'nin ailesinin yüreğindeki evlat acısı dinmedi. Her Cuma, Garnizon Şehitliğinde bulunan oğullarının kabrini ziyaret eden şehit ailesi, oğulları için dua ediyor ve mezarına su döküyor.

VATAN VE BAYRAK İÇİN ŞEHİT OLDU

Mezar taşında bulunan oğlunun fotoğrafını severek gözyaşı döken anne Durgül Mete, "Bir anne olarak anlatılmaz yaşanır. Aşıktık bir birimize. Yaradan Mevla'm bizden daha çok sevmiş. Bizi bıraktı gitti. İstediği mertebeye ulaştı. İnşallah bizi de ulaştırır. Şehit olduğu gece görüşmüştük. Babasına, 'Annem beni rahatsız etmesin' demiş. Bir saat sesini duymadan duramazdım. Şimdi 3 sene oluyor. Hep düşünürdüm evlatları olmayınca anne babaları nasıl duruyor. Hasta olduğunda sabaha kadar başında beklerdim. Şimdi ne ses, ne telefon... Hiç bir şey yok. Rüyalarımıza geliyor. Allah razı olsun. Bu vatan ve bayrak için şehit oldu. Allah'a çok şükür. Allah herkese hayırlı evlat versin. Çok değerli bir evladımdı. Kendi ben hiç şehit olmam derdi. Allah mekanının cennet etsin. Allah yerinde dinlendirsin" dedi.

ACIMIZ BAŞKA... BUNU YAŞAYAN BİLİR

4 yıllık üniversiteyi kazanamayınca oğlunun kendilerinin talebiyle askere gittiğini anlatan baba Dursun Mete, "İstanbul'da askerliğini yaptığı sırada izne geldi. Bana 'baba ben uzman çavuş olacağım' dedi. Ben de ona 'başka işin yok mu? Bir evlatsın başımı yakarsın' dedim. Daha sonra 'kaderde ne varsa ben razıyım' dedi. Kendi isteğiyle uzman çavuş oldu. Ben askerlik yapmadım, oğlum bana 'ben senin yerine de askerlik yapıyorum' dedi. 15 Temmuz'dan sonra göreve çıkmaya başlamış ama bize söylemiyor. Telefon görüşmesinde, 'bu şehitlik kimseye nasip olmaz' dedi. Vatanım ve bayrağım için gerekirse ölürüm dedi. Bıraktıramadık. Öyle bir evlatla gurur duyuyorum. Acımız başka... Bunu yaşayan bilir." ifadelerini kullandı.

YAVUZ BİR SEFER ŞEHİT OLDU, BİZ HER GÜN ŞEHİT OLUYORUZ

Şehit olduğu akşam telefonda görüştüklerini aktaran Mete, "Şehit olacağı akşam işten geldim hanım devamlı Yavuz'u arıyor. Şehit olacağı akşam telefon görüşmemizde, 'Baba, annem beni çok arıyor. Göreve çıkacağım sessize alacağım aramasın' dedi. O gün işe gittim içimi bir sıkıntı bastı. Acım içime düşmüş. Yaralandığında, silah arkadaşları bize haber verdi. Daha sonra tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Yavuz bir sefer şehit oldu, biz her gün şehit oluyoruz. Bir an gözümüzün önünden gitmiyor. 15 gün de bir rüyama giriyor. Hep gülüyor... Mesudiye köprüsüne oğlumuzun ismini verilmesini istiyorum. Allah nur içinde yatırsın" diye konuştu.