Açılan sergide; filografi, iğneoyası, ıslakkeçe, ağaç oyma ve kakma, giyim, kağıtrölyef, yağlı boya resimler, ahşap yakma, telkırma, moblya döşeme ile kuaförlük bölümünün saç tasarımları sergilendi. Ayrıca yemek ve pastacılık bölümünün hazırlamış olduğu yaş pastalar ve Osmanlı şerbetleri de konuklara ikram edildi. Bir birinden nadide ve göz alıcı esrelerin sergilendiği sergi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılışta, mehter takımının çaldığı İstiklal Marşı 23 yaş özel öğrencileri tarafından işaret dili ile söylendi. Halk oyunları kursiyerleri tarafından oynanan halk oyunlarıyla devam eden açılışta, 23 yaş üstü özel öğrenciler gösterilerini sergiledi. Programda, çeşitli branşlardaki kurslara katılan kursiyerlere ilçe protokolü tarafından belge takdimi yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, "2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk 9 ayında 980 civarında meslek ve genel kurslar açıldı ve bu kurslardan 19 bin kursiyerimiz yararlandı. Kurumumuzda Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) arasında imzalanan Hibe Sözleşmesi gereğince 'İş karşılığı ücret' (Cash forWork) adlı projesi uygulanmış, Suriyeli öğrenim çağındaki öğrencilere yönelik HEP (Hızlandırılmış eğitim programı) UNDP Tarafından finsanse edilen Türkçe dil öğretimi projeleri ise uygulanmaya devam etmektedir."

Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

"Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2. fazı uygulanan okuma-yazma seferberliği kapsamında ise toplam 79 kurs açılmış bu kurslarda 655 kadın 164 erkek olmak üzere toplam 819 vatandaşımız okum ayazma öğrenerek belgelerini almışlardır. Ayrıca İş-Kur müdürlüğü ile ortaklaşa istihdam garantili ortak kurslar açıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü ile İnegöl'ün çok çeşitli mahallelerinde 7 adet kurs 7adet faaliyet ile toplam 728 çiftçimize eğitimler verilmiştir. İnegöl Ticaret Odası ile yapılan çalışmalar ile odaya bağlı kurumlarda çalışan personellere yönelik ise tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında kurslar düzenlenmiştir."

"Bunun yanında sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerinde çeşitli kurslar ile okullarımızda sportif ve halk oyunlarının yanı sıra kişisel gelişim ve öğrencilerimizi mesleğe hazırlayıcı çeşitli kurslar açılmıştır. Açılan spor kurslarımızda ki kursiyerlerimiz Türkiye çapında ve il çapında yapılan yarışmalarda çeşitli dereceler almışlardır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye çapında tüm halk eğitim merkezi müdürlüklerince düzenlenen '15 Temmuz El Sanatları' yarışmasında kurumumuz öğretmeni tarafından yapılan eserimiz Bursa genelinde birinci olarak Ankara'ya yarışma finallerine katılmaya hak kazanmıştır." diye konuştu.