Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru yaptığı açıklamada; "Bu yıl Mesleki Eğitim Merkezimizden mezun olup 18 yaşında diploma almaya hak kazanan öğrencimiz de var, 60 yaşında diploma almaya hak kazanan büyüklerimiz de var. 21 ayrı meslekten 94 öğrenci diplomalı usta oldu. Diploma almaya hak kazanan öğrencilerin meslekleri ise çok çeşitli. Aşçılık, dekoratif el sanatları, el ve makine nakışı, elektrik tesisatları ve pano montörlüğü, erkek kuaförlüğü, kadın kuaförlüğü, görüntü ve ses sistemleri, ısıtma ve sıhhi tesisat sistemleri, mobilya iskeleti ve döşemesi, iç mekan ve mobilya teknolojisi, kadın giyim modelistliği, kadın terziliği, kantin işletmeciliği, motorlu araçlar lpg sistemleri bakım ve onarımcılığı, otomotiv boya, otomotiv elektromekanik, otomotiv gövde, otomotiv motor yenileştirmeciliği, pasta ve tatlı yapımı, vitrin kuyumculuğu alanlarından mezun olan öğrencilerimiz var."

"Diploma alan öğrencilerimizin ikisi ise yabancı uyruklu öğrenciler. Diploma almaya hak kazananlar çırak olarak başladıkları eğitim hayatlarında, sonra kalfa oldular, usta oldular şimdi ise diplomalı ustalar. Diploma almaya hak kazananlar arasında çıraklığını yaptıkları işin patronu olan duayenlerimiz de var. Ahilik kültürünün temsilcisi olan Mesleki Eğitim Merkezlerinden yetişecek öğrencilerimiz bugün çırak olarak başlayacaklar, 4 yıl sonra usta, belki de on yıl sonra işveren olarak karşımıza çıkacaklardır. İlçemizde faaliyet gösteren sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacına yönelik Mesleki Eğitim Merkezimiz ve Meslek Liselerimizin donanımını en üst seviyelere çıkardık. Bu okullarımızda 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde donanımlı, alanına hakim, nitelikli öğrenciler yetiştirerek ilçemizde faaliyet gösteren tüm sektörlere destek olmaya devam edeceğiz" dedi.