Geleceğin nitelikli işgücünü yetiştirmek ve bilimi toplumun tüm kesimlerine sevdirmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğu ve Kültür A.Ş'nin organizasyonuyla bu yıl sekizincisi yapılan Turkish Airlines Science Expo ile Bursa, bilimle dolu dolu 4 gün geçirdi.

TÜYAP Fuar alanında kurulan 236 stant ve 1780 görevli eşliğinde yapılan festivalin proje yarışmasına Türkiye genelinden 946 ekip başvurdu ve 50 finalist proje, festival boyunca katılımcılarla paylaşıldı.

Autodesk 3B Tasarım ve Modelleme Yarışmasına 65 finalist tasarım kabiliyetleri ile birincilik için yarıştı. 'Meslekler Yarışıyor' başlıklı mesleki beceri yarışmasında ise 11 kategoride 630 ekip kıyasıya yarıştı. Yoğun ilgi gören akıl ve zeka oyunları turnuvasında da 2 bin 150 öğrenci ve öğretmen birincilik için mücadele etti.

'Meslekler Yarışıyor' mesleki beceri yarışmasına İnegöl'den Hacı Sevim Yıldız -2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldı. Okulun Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı diğer tüm okulları geçerek yarışmada birinci oldu. Düzenlenen törende öğrencilere ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.

Düğün yapacak çiftlere altın uyarısı Düğün yapacak çiftlere altın uyarısı