Üç noktaya yerleştirilen mama matik hakkında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şehrimizin üç ayrı noktasında akıllı geri dönüşüm makinelerini halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu uygulamayla beraber doğal hayatın bir parçası olan sokak hayvanlarının hem su hem de gıda ihtiyaçlarını, elimizdeki atık pilleri, plastik şişe vb. geri dönüşüm atıklarını kullanarak gidermeye çalışacağız" dedi.

SPONSOR OLDULAR

Aktaş; "Sani Konukoğlu Camii önüne yerleştirdiğimiz akıllı geri dönüşüm makinesinin sponsoru Özel Altın Nesil Okulları, Fatih Camii karşısındaki alanda konuşlandırdığımız makinenin sponsoru Doğa Koleji Okulları ve yine Hükümet Konağı önünde yerleştirdiğimiz makinenin sponsoru da İnegöl AVM'dir. Bu üç kuruluşa da bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum."

SOKAK HAYVANLARI BESLENECEK

"Sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm üniteleri ile İnegöllü hemşerilerimiz hem atıkları geri dönüşüme kazandıracak hem de minik dostlarımıza mama ve su ikram etmiş olacaklar. Bu proje sayesinde akıllı geri dönüşüm üniteleri kullanılarak başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımıza sokak hayvanlarının beslenmesine katkıda sağlama, aynı zamanda da çevre bilincini oluşturmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

HALKIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Geçtiğimiz günlerde hayvan barınağında yaşanan olayı yeniden gündemine alan Başkan Aktaş şöyle devam etti; "Yapılan bu çalışmaları görmemezlikten gelip sadece bir personelimizin asla ve asla bir mermi veya herhangi bir cisim kullanmadan ses çıkartarak hayvanlarını ayırmak için yaptığı bir uygulamayı bir hayvan itlaf edilmiş gibi kamuoyuna yansıtılmasını halkımızın takdirine bırakıyorum."

"ÖZÜR DİLERSE ŞİKAYETİMİ GERİ ÇEKERİM"

"Şehrimiz ile alakalı hakarete varan açıklamalarda bulunan iki isim vardı. Bu isimlerden birinin yakınları benimle irtibata geçti. Özür dilemek istediklerini belirttiler. Ama resmi sürecin devam edeceğini bu olayın şahsımı değil bütün İnegöl'ü ilgilendirdiğini kendilerine ilettim. Ayrıca bu noktada kişinin bir dileği veya arzusu varsa İnegöl'e gelir bütün basın mensuplarını toplar ve basın karşısında tüm İnegöllülerden özür dilerse ben o zaman savcılıktaki şikayetimi geri çekerim diye kendilerine ifade ettim" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı