Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

Hayvan pazarının süreci ile alakalı bilgilere veren İsmail Karaman "Eski hayvan pazarında iki müstecir vardı, bir çay ocağı birde lokanta şeklinde. Eski hayvan pazarı kapanınca oradaki müstecirlerde işsiz kalmış oldu. Fakat mevcut idaremizde yeni yapılan tesisle ilgilide kendince bir tasarruf sağlamış. Bu arada altını çizerekte söylemek istiyorum Selahattin Güven halen AK Parti üyesi ve o dönemdeki eşi kadın kollarında görev aldığı ile alakalı bazı duyumlarda almıştık. Bununla alakalı süreci Selahattin beyin size anlatmasını ve kamuoyunun takdirine bırakmak istiyorum. Selahattin abi bu konudaki süreci başından sonuna kadar sizlere anlatacaktır. " dedi.


Yaptığı açıklama ile önemli iddialarda bulunan Selahattin Güven; "1 yıl önce hayvan pazarındaki lokantayı işletiyordum. Yemek yapmak için yerimiz yoktu kendi paramızla konteynır koydum. Yeni hayvan pazarı yapıldığı zaman bize oradan dükkan beğen dediler. Dükkanlar küçüktü bize yetmezdi. O zaman 3 dükkanı alın dediler. Kira ücretini sordum, sen ona karışma 3 dükkanı al dediler. 3 dükkanı alıp tek dükkan yaptık. Bunu yapmadan söyleseniz daha iyi olurdu dediler. Karşıdaki 3 dükkanı almamızı da söylediler. Ücretini karşılayamayız dedim. Sen karışma al dediler. İsim vermek istemiyorum bir iki tane müdür ilgilenmemi karışmamamı istediler. Ben o müdürlere kiramızın 5 bin lirayı geçmemesini zorlanacağımızı söyledim. Sen o yönü merak etme dediler. Ben 5 bin liraya razıydım. İnşaat için çok uğraştım. Benim isteğim olmamasına rağmen arkada bulunan 10 odalı 40 yataklı misafirhaneyi de al dediler. Maddi olarak karşılayamayacağımı söyledim. Bana almamı söylediler. Yatakhanelerin olduğu bölümün kiralaması için eşimle görüşmüşler. Bu işletmelerin hepsi bize 1000 liraya kiraya verildi. Müdürlere kiranın çok düşük olduğunu söyledim. Bazı müdürler o zaman neden kabul ettiğimi sordu. Bende 5 bin liraya razı olduğumu söyledim ama siz bana babanızın malı gibi verdiniz dedim. O yatakhane nedeniyle benim yuvam yıkıldı. Benim karşı gelmem nedeniyle eşimle ayrıldım. Hakkımda uzaklaştırma kararı alındı. Ben pazara hayvan bile alamıyorum. İşletmelerin eşimle ortak olması lazım. Müdürlere durumu izah ettim. Evlilikte olan bir şeyin kanunen ortak olması gerektiğini söyledim. Bana öyle bir şey olmadığını gereğini yaptıklarını ve eşime verdiklerini söylediler. Verilen ihaleyi başkanın bile bozamayacağını söylediler. Bana yerlerin işletmelerini ihale yoluyla aldığımı söylemem istendi. Çok mağdur durumdayım."