Yazılı açıklama yapan Başkan Demir, İYİ Parti olağanüstü kongresinde Genel Başkan Meral Akşener'in, MHP lideri Devlet Bahçeli ile ülkücü harekete hakaret ederek haydut söyleminde bulunduğunu aktardı.

Bu söylemle Akşener'in akıl sağlığını yitirdiğini ve bitkisel hayata doğru yol almaya başladığını ifade eden Demir, "Herkes tarafından bilinmektedir ki milliyetçi ülkücü hareket yarım asrı aşan surede bu vatana 5 bin küsur evladını toprağa vermiş, bir o kadarda yara almıştır. Bu vatanin askerine, polisine ve vatandaşına haydut diyen bizim nazarımızda PKK, HDP vs gibi bölücü unsurlardan hiçbir farkı yoktur, bizzat kendisidir. Akşener yok oluşunu sağa sola saldırarak daha da belirgin hale getiriyor. Bunun acısıyla da ülkücü harekete saldırıyor ama nafile bir çaba ve uğraş içinde olduğunu kurmayları biran önce kendisine anlatmalı."

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

"Çünkü bu ülkeye bakanlık yapan birinin bu denli acınacak hale düşmesi işin özünde üzüntü veren bir haldir. Tavsiyem odur ki Sayın Akşener biran önce siyaseti bırakmalı, akıl sağlığından daha fazla olmadan emekliliğin ve torun sevgisinin tadına varmalıdır." diye konuştu.