İKİ OTURUMDA YAPILDI

Halk arasında üniversite sınavı olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonu iki oturumda yapıldı. Bir yıl boyunca hazırlandıkları sınava girmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, aileleriyle birlikte sınava gireceği okula geldi.

Aramanın ardınsan sınav salonlarına giriş yapan öğrenciler birbiriyle yarıştılar. Öğrenciler sorulara doğru cevap verebilmek için yoğun çaba sarf ederken, sınav binaları önünde bekleyen veliler ise dualar ederek, ayrı bir sınav verdiler.

24 OKULDA YAPILDI

24 okul binasında gerçekleştirilen sınavlarda, yüzlerce polis görev aldı. Emniyet ekipleri okul binalarının yanında öğrencilerin etkilenmemeleri için sürücülerin klakson çalmasının önüne geçerken, inşaat çalışmalarını da durdurdular. Belirtilen saatlerde bütün okulların kapıları kapanırken, bu saatten sonra gelen öğrenciler sınava giremedi.

İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi günü saat 10.15'te başladı. Sınavda adaylara Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri konularına dayanan sorular hazırlandı ve cevaplamaları için 135 dakika süre verildi. TYT sınavı soruları ortak müfredata bağlı kalarak hazırlandı.

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Pazar günü yapılan YKS'nin diğer oturumu Alan Yeterlilik Testi ise 10.15'te yapıldı ve 180 dakika sürdü. Yabancı Dil Testi de saat 15.45'te yapıldı.

SONUÇLAR 18 TEMMUZ'DA

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 15-16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.