İnegöl Devlet Hastanesinin temel atma töreni 22 Ocak tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Tören öncesi Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Özcan Akan tarafından inşaat alanında incelemelerde bulunuldu.

"2014 YILI SONUNDA BİTECEK"

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan yaptığı açıklamada: "2011-2012 yılını Bursa"da sağlıkta patlama yılı olarak ilan ettik. Çünkü Bursa"da 2 milyon 600 bin nüfus olmasına rağmen, Bursa bölgesel il niteliğinde, Bursa"ya Susurluk"tan da Bilecik"ten de hasta alıyoruz. Bölgedeki ikinci basamak sevkler ilimize gelmektedir. Bu planlamayı sağlıklı yapabilme adına güçlendirilmiş bölge hastaneleri olarak birini de İnegöl için planladık. Özellikle bu bölgeden sevklerin merkeze gelmemesi için gerek İnegöl"ün kendi hastası gerekse Bilecik"in ilçelerinden gelen hastalar için iyi bir organizasyon yapılabilmesi için İnegöl"de güçlendirilmiş bir hastane planladık. İnegöl"de yapılacak hastane Bursa"da 2011 yılında planladığımız 14 hastaneden birisi. 22 Ocak"ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın katılımı ile temelini atacağız. İnegöl"deki hastanemiz bizim için çok önemli hastane. 300 yataklı bölgenin hizmetini karşılayacak nitelikte hastane. Bu hastaneyi 2014 yılının sonuna kadar yetiştirmiş olacağız. Hizmete girdiğinde İnegöl"ün ve bölgenin hizmetini karşılayacak. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

DİŞ HASTANESİNİN TEMELİ MART AYINDA ATILACAK

"Yeni hastanenin çalışma devam ederken, mevcut hastanenin eksiklerini gidermek için bir dizi çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuşan Akan: "Acilde düzenleme yaptık, evde bakım hizmetlerini kurduk. 20 yataklı yoğun bakım ünitesi çalışması devam ediyor. İl Özel İdaresi ile bu çalışmayı yürütüyoruz. 1,5 yıl önce geçilen Aile Hekimliği uygulamasında 14 birimde hizmet veriliyor. Mart ayında Diş hastanesinin temel atma törenini yapacağız. Sağlık hizmetleri konusunda iyi hizmetler verildi. Üçüncü 112 noktasının açmış durumdayız. Önümüzdeki günlerde dördüncü 112 noktası ile alakalı çalışmamız var. 2 sene önce 20 olan uzman sayısı 60"a çıkarılmış durumda" dedi.

"İNEGÖL İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET"

Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı

Kaymakam Aziz İnci ise 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayarak başladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "22 Ocak tarihinde yapılacak olan temel atma töreni için hazırlık çalışması yapmak üzere bir araya geldik. İnegöl için çok önemli bir hizmet ve çok önemli bir yatırım. İnegöl"de bir süredir fiziki şartlar yüzünden bazı sıkıntılar yaşanıyordu. İyileştirmeden çok ileriye dönük bir hizmeti gerçekleştirmek için bir aradayız. Hastane sadece İnegöl için değil, çevre bölgesi için önemli olduğunu söylemek istiyorum. Devlet hastanesinin yanında diş hastanesi yakın zamanda faaliyete geçirilecek. Diş hastanesinin de ihalesi yapıldı"

"İNEGÖL BU HASTANEYİ HAK EDİYOR"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise: "Kısa bir süre önce inşaat çalışmaları başlayan yeni hastane binamız ile alakalı yerinde tespit yapıyoruz. 22 Ocak tarihinde Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, İnegöl"de AK Parti İlçe Teşkilatının kongresine katılacak. Kongre öncesi hastanenin temel atması ile alakalı bir organizasyon olacak. Temel atma törenini sorunsuz bir şekilde yapabilmek için bugün çeşitli tespitler yaptık. Ayrıca İl Sağlık Müdürümüz Bursa"daki genel sağlık yatırımları ile alakalı ve İnegöl Devlet Hastanemiz ile alakalı çalışmalarda gelinen nokta ve bundan sonraki süreç ile alakalı bize bazı alakalı bilgilendirme yaptı. Hastane çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnegöl bu hastaneyi ziyadesi ile hak ediyor. Keşke bu hastane yıllar önce yapılsaydı" dedi.