Yaptığı başarılı çalışma ve projelerle Türkiye'de adından sıkça söz ettiren İnegöl Devlet Hastanesi; sağlık, ambulans ve oyuncak ambulans müzelerini bünyesinde barındırıyor. Müzeler, Dünyada ikinci Türkiye'de tek olma özelliğine sahip.

Oyuncak ambulans müzesinde, 300'e yakın oyuncak ambulans, ambulans müzesinde ise Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tesadüfen bulunan ve 7 adet ambulans sergileniyor. Özel yapım ambulansların çeşitli ilginç hikayeleri var.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hayrettin Göçmen, 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Sağlık Bakanlığının bu senenin konseptini 'Eski Ambulanslar' olarak belirlediğini ifade ederek, " Bu konseptin belirlenmesiyle hastanemiz ön plana çıktı. Türkiye'de ambulans tarihi müzesine sahip olan ve ambulans koleksiyonu olarak tek hastaneyiz. Dünyada buranın dışında bir örneğinin olduğunu biliyoruz. Dünyada 2 ambulans müzesinden biri bizde. Bu bağlamda 7 tane antika ambulansımızı biz burada sergiliyoruz." dedi.

Çamaşırları açık havada kurutmak polen alerjisini tetikliyor Çamaşırları açık havada kurutmak polen alerjisini tetikliyor

Ambulanslardan bahseden Göçmen, "1973 yılında ilçemizdeki ilk hastaneye vatandaşlar arasında toplanan parayla alınan ambulansımızı biz bulduk. Bir amcamıza ait olan eski ambulansı bize hibe etti. İkinci ambulansımız ise; bisiklet ambulansımız. 1. Dünya savaşında kullanılan bisiklet ambulansımız var. Böylelikle ambulanslar hibe edilmeye başlandı. 3. Ambulansımız ise; maden ocağında kullanılan eski ambulansımız sergiliyoruz. 4. Ambulansımız ise Zonguldak'tan getirildi. 5. Ambulansımız Bartın'dan getirildi. 6. Ambulansımız İnegöllü işadamımız Abdullah Ezim tarafından hibe edildi. 7. ambulansımız ise 1950 yılında Kore savaşında kullanılan cip ambulansımız var. 8. ambulansımız da Van'dan gelecek yakında."

"Oyuncak ambulans müzemizde tüm ambulans oyuncaklar var. Hatta Türkiye ve dünyanın ambulans tarihini betimlediğimiz ambulanslar mevcut. Gün içerisinde 100'lerce insan müzelerimizi ziyaret ediyor. Hastalar ve yakınları müzemizi ziyaret ederek hastanemizde tedavilerini yaptırıyorlar. İnegöl Devlet Hastanemizin tanınırlığını artıran müzelerimizin büyüyerek devam etmesini temenni ediyoruz. Biz elimizden geldiğince dünyada bu sayıyı artırarak dünyada bilinen müzelerden bir tanesi olmak istiyoruz." dedi.