'Yaşanabilir İnegöl için el ele, gönül gönüle' sloganıyla gerçekleştirilen kongre, Belediye Spor Salonunda yapıldı. Koronavirüs tedbirlerinin yoğun şekilde uygulandığı kongre, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Divan heyetinin seçilmesiyle devam eden kongrede konuşan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "Son yıllarda ülkemiz, hemen her konuda tıkanmış, insanımız yorulmuş, siyaset kurumu ise yıpranmış vaziyettedir. Ülkemizi idare edenler insanlarımızın sorunlarına çözüm üretmekten çok, algılarla günü kurtarmaya yönelik politikalar üretmeye odaklanır hale gelmiştir. Üzülerek ifade etmek isterim ki aynı tablo, İnegöl'ümüzdeki yerel siyasette de görülmektedir. İnegöl'ün artık kangren olmuş, kronikleşmiş sorunlarını çözmek yerine, idarecilerimiz algılarla, sosyal medya kampanyalarıyla günü kurtarma derdine düşmüştür."

"İnegöllü vatandaşlarımız artık, çözüm üretmekten çok, kavga ve polemik üreten, suni gündemlerle meşgul olan siyasilerden, partilerden ve siyaset anlayışından bıkmış vaziyettedir. Artık kendi dertlerine derman olacak, sokağındaki, mahallesindeki, şehrindeki sorunlara çözüm bulacak, İnegöl'deki herkesi hiçbir ayrım gözetmeden kucaklayacak, bir siyasi anlayışı görmek istiyor; bir çıkış kapısı, bir umut arıyor. Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı değildir. Biz partileri değil politikalarını eleştiriyoruz. Biz İnegöl'ü yönetenlerin şahsiyetlerini değil zihinlerindeki yönetim anlayışını eleştiriyoruz." dedi.

İnegöl deki siyasi partilere seslenen Eroğlu, "Elbette geçmişte bizlerinde eksikleri hataları oldu. Önemli olan bu hatalara takılıp kalmak değil, bu hatalardan ders çıkartmaktır. Şimdi İnegöl'ün yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Bunun için yeni bir toplumsal mutabakat sağlayalım. Gelin İnegöl'ümüzü her geçen gün yaşanmaz bir şehir olmaktan kurtaralım. Gelin elbirliği ile ihtilaflarımızı geriye atarak ittifak ettiğimiz konular üzerinden yaşanabilir İnegöl'ün adımlarını hep beraber atalım. Ve hep birlikte yeni bir İnegöl'ü inşa edelim." diye konuştu.

Yeni dönemle alakalı yapacakları çalışmalardan söz eden Başkan Eroğlu, "Sizlerin gayretleriyle İnegöl'de her sokağa ineceğimize, her kesime ulaşacağımıza inancım tamdır. Yarım asrı aşkın siyasi tecrübesi ve tertemiz mazisiyle Saadet Partisi'nin, İnegöl'de gerçekleştireceği çalışmalar ve ortaya koyacağı politikalar ile yeni döneme damga vuracağına inancım tamdır. Sizlerle birlikte yolumuza daha emin, daha kararlı, daha güçlü devam edeceğimize olan inancım tamdır."

"Yaşanabilir İnegöl için ortaya koyduğumuz bu çalışmaların ve bu kongre ile girmiş olduğumuz yeni dönemin İnegöl'ümüze, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yeni dönemde bu şerefli vazifeye bizlere tekrar layık görüp omuzlarımıza yükleyen başta İnegöl teşkilatımıza olmak üzere il teşkilatımıza ve Genel merkezimize şükranlarımı sunarım." dedi.

Daha sonra koronavirüs tedbirleri kapsamında kongreye gelemeyen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, canlı bağlanarak, genel kurul üyelerine seslendi.

Denetim ve faaliyet raporlarının okunup ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından konuşan İl Başkanı Mehmet Atmaca, "Kongremiz inşallah yeni bir başlangıca vesile olur. Ülkemizin geldiği nokta ortada ve bu çöküşün temel sebebi sistemdir. Bu sistemde değişen figüranların bir önemi yoktur. Bundan dolayı da sistemin değişmesi gerekmektedir. Bu sistemi değiştirmeyi iddiaya eden tek hareket ise Milli Görüş hareketidir. Milletimiz inşallah milli görüşe hizmet yetkisi verecektir. Kongremiz hayırlı olsun." dedi.

Kongreye katılan Genel Başkan yardımcısı Fatih Aydın, ülke gündemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. "Bizim ülkemizin en büyük problemi kutuplaşmadır" diyen Aydın, "Mevcut iktidar koltuklarını korumak için her türlü yola başvuruyor. Bir ittifak kurdular, kurdukları ittifakın dışında kalan herkese terörist damgası vuruyorlar. Biz herkesi kardeş biliriz ve birlik beraberliği hedef alırız. Saadet Partisi bu ülkenin teminatıdır. Biz bu ülkenin birleştirici gücüyüz. Sorunların temel kaynağı sistemden kaynaklanmaktadır. Öyle bir düzen kurmuşlar ki bu düzen insanlarımızı aç bırakıyor."

"İnsanlarımızın milli ve manevi ahlakını dejenere ediyor. Sistem bozuk olduktan sonra, sistemin başındaki insan sağcı olsa ne olur solcu olsa ne olur. Bizim mücadelemiz sistem ve düzen üzerine olacaktır. Gelin adil düzeni tesis edelim. Işık kaynağı ampul olanlar ülkeyi aydınlatamazlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Delegelerin oylarıyla mevcut başkan Hasan Eroğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Hasan Eroğlu başkanlığındaki yeni yönetim; Muzaffer Şahin, Fevzi Keskin, Ertuğrul Meydan, Sakin Çankaya, Osman Küçük, Mehmet Hanefi Demir, Mustafa Hira, Adil Tekeş, Bekir Bal, Mustafa Sevim, Emre Özüpek, Semih Özşişko, Alican Adaş, Metin Çamlıdere, Muhammed Şafi Kaygisiz, Hüseyin Tekeş, Arif Çakır,

Engin Bilgi, Celal Yaman, Durmuş Bayram, Muhammed Albayrak, Yıldırım Yıldız, Seyit İnkaya, İkram Yıldırım, Biret Aşkın, Mikail Koca, Halil İbrahim Tuna, Zeki Yeten, Celal Hacılar, İbrahim Dağ, Ömer Hira, Hakkı Ilğaz, Suat Savaş, İsmail Arslan, Seyfi İnan Usta, Fatih Demircan, Ayhan Baygın, İsmail Ergün,

Hasan Katırcı, Ahmet Zeki Şen, Erdal Denizhan, İsmail Çamlıdere, Ahmet Ceyhan, Kenan Alemdar, Şentürk Aktan, Fikret Bayram, Özgür Öztürk, İsmail Ugurtay, Hüseyin Kocabey, Fatih Mucahid Berber, Mehmet Furan, Fahrettin Bayraktar, Resul Cerhal, Uğur Şen, Esat Ayaz, Ali Karaca ve Ahmet Yıldız'dan oluştu.

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı