EKMEK ÜRETİMİ TAMAMEN DURDU

1979 yılında İnegöl Belediye Başkanı Refik Tabakoğlu döneminde ilçe halkının isteği üzerine belediye öncülüğünde açılan Belediye Halk Ekmek Fabrikası, 40 yıl sonra üretime ara verdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş döneminde yap-işlet-devret modeliyle yenilenen ve yaklaşık 3,5 milyon TL harcanarak ilçeye kazandırılan, modern ekmek fabrikasında üretim tamamen durdu.

ZARAR ETTİĞİ İÇİN KAPATMIŞLAR

2024 Seçim sandık görevlisi ücretleri ne zaman hesaplara yatacak? 2024 Seçim sandık görevlisi ücretleri ne zaman hesaplara yatacak?

Firmanın zarar ettiği için ekmek üretimini durduğu öğrenilirken; firmanın şehirden ayrıldığı öğrenildi. 2 aydır üretim yapmadan bekleyen binanın ise akıbeti merak konusu. İnegöl Belediyesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan BESAŞ'ı ekmek üretimi için düşündüğü öğrenildi.

Belediye Başkanı Alper Taban, inşaatı duran Yeni Belediye Binasının müteahhidi ile Halk Ekmek Fabrikasını işleten firmanın aynı olduğunu, hukuki sürecin devam ettiğini, bu sürecin tamamlanması ile BESAŞ'ın devreye sokulacağını kaydetti.

3,5 MİLYON TL HARCANMIŞTI

2011 yılında hizmete başlayan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası, 3 bin 500 m2 arsa üzerine kurulu olup 2 bin 000 m2 kapalı alana sahip. Fabrika, 22 metrelik tünel fırını ile el değmeden günlük 10 bin adet ekmek üretiyordu. Türkiye'nin en modern ekmek fabrikalarından biri olan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası, İnegöl Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeli ile özelleştirilmişti.