Uzun sokakta açılan serginin açılışına; Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul ve kurum Müdürleri ile vatandaşlar katıldılar.

Uzun sokakta açılan sergide içinde bulunulan yılın Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı olması nedeniyle yıl içerisinde öğretmen ve kursiyerlerin yaptıkları, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı temalı eserler ile çeşitli alanlarda kağıt rölyef, filoğrafi, hat, tezhip, ahşap yakma, ipek kozası, ebru, vb. alanlarda yapılan eserler İnegöllülerin beğenisine sunuldu.

Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu

Ayrıca Roman çocuklardan oluşan müzik grubu da etkinliğe ayrı bir renk kattı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öğretmen ve usta öğreticilerin hazırlamış oldukları etkinlik masalarında ise ebru çalışmaları, gümüş kazaziye, pastacılık, giyim, ahşap yakma, halı dokuma, iğne oyası alanında uygulamalı çalışmalar yapılırken 23 yaş özel öğrencilerin yapmış oldukları el sanatları çalışmaları da büyük beğeni topladı.