BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRMIYORLAR MI?

2017 yılında İstanbul Üniversitesi'nden mezun olan 25 yaşındaki Aslıhan Polat, öğretmenlik için İnegöl'de faaliyet gösteren Bahçeşehir Koleji'ne başvuruda bulundu. İddiaya göre okul, başörtülü öğretmen çalıştırmadığını ifade ederek, Polat'ın bu başvurusunu geri çevirdi ve işe almadı.

Okul müdürü Orhan Toker de bu iddiaların gerçeğe yansıtmadığını belirterek, okulda başörtülü öğretmen ve personelin çalıştırıldığını dile getirdi.

"BAŞÖRTÜMÜ ÇIKARMAYI KABUL ETMEDİM"

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi! 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi!

2017 yılında İstanbul Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olduğunu aktaran Aslıhan Polat, "İnegöl'de çalışmak istiyordum. İş görüşmelerine gittim, bir kaç yere CV bıraktım. Bahçeşehir Koleji'ne de CV bıraktım. CV görüşmesinden sonra okul müdürü çok affınıza sığınarak dedi. Başörtüsünü kurum içerisinde çıkarmanızı istesek kabul eder misiniz dedi. Bende bunu kabul etmedim. Kurum olarak prosedür olarak biz çalıştırmıyoruz. Benden fotoğraflı bir CV istedi. Mail atılmam istendi. Benden böyle bir başörtüsünü çıkarma talebi istendiği için kabul etmedim. Mail de atmadım. CV'mi de göndermedim" dedi.

MÜDÜR TOKER: "BAŞÖRTÜSÜ İLE SORUNUMUZ YOK"

Okul müdürü Orhan Toker ise "Bizim başörtülü öğretmenimiz, öğrencimiz var. Bizim öyle bir sorunumuz yok. Muhtemelen yanlış anlamıştır. Şu anda kurumumuz başörtülü öğretmenimiz var. Gelecek yıl için 3 tane de başörtülü öğretmen arkadaşla anlaştık. Onlar da önümüzdeki sene çalışacaklar. Başörtüsü bizim milli değerimiz bizim öyle bir derdimiz sıkıntımız yok."dedi