CHP İnegöl Gençlik Kolu Başkanı Okan Göktaş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Necip milletimiz, kendi iradesine, kendi tercihine, kendi özgürlüğüne ne kadar bağlı olduğunu, bu insani değerleri ne kadar özümsediğini, alçakça tuzaklanan hain darbe girişimine karşı gösterdiği cansiperane mücadele ile ispatlamıştır. O tarihten bugüne dek, durup düşünmemiz ve sorgulamamız gereken pek çok hadise olmuştur. Darbeci güruha karşı birleşen halkın, kurtarmak istediği aslında demokratik hakları idi. Bir zümre, bir aile, yahut bir kurum değil. 15 Temmuz'da verilen mücadelenin gerçekten anlam kazanması ve bir neticeye ulaşması için mevcut ve gelecek yönetimlerin tamamının halkın gerçek talebi doğrultusunda demokratikleşme yolunda hızlı adımlar atması gerekir"

"Bizler; Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Gençlik Kolları olarak, her türlü askeri darbeye karşı olduğumuz gibi, demokratik toplumsal hayat üzerindeki her türlü organize ve münferit tahakkümlere ve müdahalelere de karşıyız. Tankların meclise yürümesine karşı olduğumuz gibi; Basında sansüre, Medyada tekele, İlmiye'de YÖK'e, Adliyede sindirilmiş baroya, Sonu gelmeyen yargılamalara, Yargısız infazlara, Keyfi tutuklamalara, Televizyonda RTÜK'e, İlçe belediyelerini silikleştiren, köy muhtarlarını muhbirleştiren büyükşehir ve bütün şehir yasasına, Denetlenemeyen örtülü ödeneğe, İşini yapmayan sayıştaya, Aile kontenjanından amirlere, Ahbap-çavuş ilişkilerinde kirlenmiş kapalı ihalelere, Sararan sendikalara, Sosyal medyada trollere, Vel hasıl-ı kelam, demokrasiye vurulan her türlü darbeye var gücümüzle, olanca sesimizle karşıyız. 15 Temmuz gününün her sene dualarla yad edilmesini, bu uğurda can veren şehidlerimize karşı gönül ve vicdan borcumuzun sonu ahirete intikal edecek taksidi olarak görürüz fakat mevcut ve gelecek hükümetlerden demokratikleşme yolunda daha samimi ve daha somut adımlar atmasını bekleriz"

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

"Demokrasinin bu halkın gerçek talebi olduğunu hatırlatır, demokrasi puanımızın düştüğü vasat seviyeleri endişe ile takip ettiğimizi belirtir, milli iradenin ve milletin gücünün çarpıcı şekilde boy gösterdiği bu aziz günün ve kutlu mücadelenin yıldönümünde, demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnet ile andığımızı ifade eder, böyle bir milletin parçası olmaktan kıvanç duyduğumuzu yürekten belirtiriz"