ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ

Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan İmam Hatip Ortaokulu'nda 'Örgün eğitimle birlikte hafızlık' projesi uygulanıyor. Projeye seçilen öğrenciler iyi bir akademik eğitimin yanında hafızlıklarını da tamamlıyor.

Proje Niyazi Kudret Yıldız Proje Hafızlık Erkek Yatılı Kuran Kursu ile Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ortaklaşa yürütülüyor.

'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi'nin 2020-2021 eğitim öğretim yılı öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı. Projeye öğrenci seçimi iki aşamalı bir sınavla gerçekleştirilecek.

İLK AŞAMA; AKADEMİK SINAV

İlk aşama; akademik sınav. 9 Mayıs Cumartesi günü öğrenciler verilen ders ve konulardan çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınava girecekler. Sınav sonunda başarı sırasına göre kız ve erkek öğrenciler ayrı değerlendirilmek üzere ilk 52'ye giren öğrenciler başarılı sayılacak. 52.sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde bu adaylar da başarılı sayılacaktır. Akademik sınavında başarılı olan öğrenciler 22 Haziran - 23 Ağustos tarihleri arasında yaz kursuna alınacaklar.

İkinci aşama; hafızlık mülakatı. Yaz eğitimi süresince yapılacak değerlendirmeler ve eğitimin son haftası hafızlık komisyonu tarafından yapılacak mülakatta başarılı olan öğrencilerden 26 kız, 26 erkek öğrenci projeye kabul edilerek okula kayıtları yapılacak.

Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat! Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat!