Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirilen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel törende yaptığı konuşmasında;

"Kuranı okuyup hıfzeden bu kardeşlerimizin, Kur'a-ı anlamak, hayatlarına uygulamak, Kur'an medeniyetini hayatlarına hakim kılmak gibi bir sorumluluğu taşıdıklarının farkında olmaları gerekir.

Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur? Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur?

Bugün Kur'an-ı okumaya ve anlamaya çok daha fazla muhtacız. Şu İslam aleminin perişan durumu göz önüne alınırsa, Kur'an-ı yeniden önümüze koyup onun talebesi olmak ve onu hayatımızda ibadet ve ahlak olarak uygulamak sorumluluğu bizi beklemektedir" dedi.

İZZET SAHİBİ OLMAK İSTEYEN KUR'ANA SARILSIN

Bursa İl Müftüsü İzani Turan ise:

"Hem dünyada hem de ahirette izzet sahibi olmak isteyen yine Kur'ana sarılsın. 28 Şubat sürecine gittiğimiz zaman neler çektiğimiz biliyoruz. Ne kahırlar çektik. Sakarya Hendek'te Müftüydüm. Kuran kurslarını denetlemek üzere Kaymakam Bey, yanında bir asker, emniyet müdürü ve savcı ile geldi. Kuran Kursundan içeri girecekler."

"Baktım ayakkabılar ile girecekler. Dedim ki, 'Efendim lütfen ayakkabılarınızı çıkarır mısınız.' Oda 'Devlet ayakkabısını çıkarmaz' dedi. Bende 'Çıkarmazsanız giremezsiniz. Cesedimi çiğnersiniz ama giremezsiniz' dedim. Şimdi o günlerden bugünlere geldik. Artık devir değişti. Çünkü devletimizin başı Kurana muhabbetli. Rabbimize şükredelim ve bu günlerin kıymetini bilelim" diye konuştu.

6 BİN 236 AYET

Kaymakamı Ali Akça da, ise, "Yüce kitabımız Kuran'da yer alan ayet sayılarını topladığınızda karşınıza çıkacak olan rakam 6 bin 236'dır. Kardeşlerimiz 6 bin 236 ayeti hafızalarına nakşetmişlerdir. Ben kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

TAÇ GİYDİLER

Konuşmaların ardından hafizeler Bahar Organ, Özge Coşar, Kübra Koçak, Esengül Kaymaz, Rabia Bilgili, Büşra Bilgili, Sevilay Coşkun ve Meryem Kocaağa'ya Taç giydirme merasimi yapıldı.