TANITIMA ÖZEL YEMEK

Yemeğe İlçe Kaymakamı Ali Akça, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Durmuş Genç, Kafkas camiasının önde gelen isimleri ve basın mensupları katıldı.

ACARA BÖLGESİ YEMEKLERİ

Yemeğin ardından konuşan Cemal Arık;

"Bugün burada Kafkas yöresinin Gürcistan Acara bölgesinin yöresel unlu mamullerinden beş altı çeşidinin burada hizmete girmesi nedeniyle sunum yapıyoruz. Yaklaşık 140 yıl önce büyüklerimiz Gürcistan'ın Batumi başkenti olan Acara özerk bölgesinden Türkiye'ye göç etmişler.

Bunların büyük bir kısmı da İnegöl'e yerleşmiş. İnegöl'de de 1977 yılında kurulan Kafkas Folklor Derneği var. Sovyetler Birliği'nin dağılması ile birlikte 1990'lı yıllarda İnegöl ile Batumi arasında bir köprü kuruldu"

İNEGÖL'DE BİR İLK

"İnegöllüler ve o yörenin çevresi Batum'u komşu kapısı yapmışlardır. Batum'a giderler Haçapuri yerler, hınkal yerler, cadi yerler. Batum'da yöresel Gürcü yemeklerini yer ve burada anlatırlardır. Ama yıllardan beri yöresel yemekleri İnegöl'de bir türlü hizmete kimse sokamadı. Tabi zor bir iş.

Bir iş yeri açınca kar amacı gütmesi lazım, kabul ettirmesi zordur. İnegöl'de Boşnak Böreği, Arnavut Böreği gibi isim yapmış yemekleri tabelalarda okuyabiliyoruz.

YEŞİL VADİ'YE DAVETLİSİNİZ

Bir hanım efendi bizimle çalışmak için başvuru yaptı Gürcistan'dan, bu işleri iyi yaptığını söyledi ve 3 günden beri burada gördüğünüz ürünleri 5-6 saat gibi kısa bir zamanda hizmete sundular.

İnegöllülerin haftanın yorgunluğunu burada atarken, Oylata gelince Yeşil Vadi'ye bekliyoruz. İnegöl ve çevrede ki tüm hemşerilerimizin hizmetinde" dedi.

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

Davetliler adında konuşan Yenice Belediye eski Başkanı Ramiz Yiğit de kendilerini Oylat Yeşil Vadi tesislerinde ağırlayan Cemal Arık'a teşekkür etti.