ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

Beykoz Batum Gürcü Kültür Derneği, Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Dernegi, Bursa Batum ve Havalisi Kültür Yardımlaşma Derneği, Cumhuriyet Köyü Yaşatma Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği, Gemlik Acara Gürcüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, Gürcü Dil Merkezi, Gürcü Evi "Galaktion", Gürcü Kafe & Restoran, Gürcü Kültür Evi Derneği, Gürcü Kültür Merkezi Derneği, Gürcü Sanat Evi, Hayriye Köyü Gürcü Kültür ve Turizm Derneği, İnegol Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, Orhangazi Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği, Salıpazarı Batum Acara Gürcü Dayanışma Derneği, Şota Rustaveli Kültür Merkezi ve Ünye Acara Gürcü Dostluk Ve Kültür Derneği'nin ortak açıklaması şöyle:

UÇAK SEFERLERİNİ İPTAL ETTİLER

"Gürcistan Parlementosunun ev sahipliğini yaptığı Ortodoks Parlamenterler Asamblesi toplantısında açılış konuşmasını yapması için dönem başkanı Rus milletvekili Gavrilov'un Gürcistan Parlamento binasında meclis başkanı koltuğuna oturtulması ve meclisteki toplantıyı yönetmesi Rus ordusunun 2008 yılında Gürcistan'ı işgal etmesi ve işgalin devam etmesinin öfkesi ile bu olay Gürcistan halkını ayağa kaldırdı ve yapılan gösterilerle buna izin veren parlamento başkanı istifa etmek durumunda kaldı. Bunun ardından Rusya'nın müeyyideleri gelmeye başladı. Putin kararnamesiyle uçak seferleri iptal edilerek Rus turistlerin Gürcistan'a gitmelerinin engellenmesi, rezervasyonların iptaline yol açtı.

HEP BERABER GÜRCİSTAN'A DESTEK OLALIM

Buna karşı da bütün dünyada Gürcistan'a #visitgeorgia , #spendyoursummeringeorgia adı altında destek kampanyaları başlatıldı. Tam da bu sıra da biz Türkiyeli Gürcüler ve Gürcistan dostları da diyoruz ki haydi Türkiye hep beraber Gürcistan'a destek olalım, Gürcistan halkını, komşularımızı, akrabalarımızı yalnız bırakmayalım, bu müeyyideleri boşa çıkaralım, Gürcistan'ın özgürlüğünü ve bağımsızlığını Gürcistan'ı destekleyerek, ziyaret ederek, tatilimizi orada geçirerek , özellikle Rusya'nın yasak YAZ TATİLİNE GÜRCİSTAN'A

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

Gürcistan'dan bizlere iletilen davet: "Değerli dostlar, sizleri her zaman Gürcistan'a davet ediyoruz... Şimdi desteklerinize de ihtiyacımız var... Gerçekten çok güzel ve renkli bir ülkemiz var... Tüm sene boyunca gezebilirsiniz ama yazın inanılmazdır... Deniz mi istersiniz? Dağ mı? Dünyaca ünlü pop şarkıcılarının konserleri mi? Folklor gösterileri mı?! Lezzetli sofralar mı güzel sofra adetleri mi? Misafirperver insanlar mı? Yoksa tarihi yerler mi? Kısaca GÜRCİSTAN budur...Yaz tatillerinizi GÜRCİSTAN'da geçirin... Bizi destekleyin... Biz sizi bekliyoruz..."
bu içten daveti çevremize yayalım, davete icabet edelim diyoruz."