MESAİ SAHURDA BAŞLIYOR

İmam ve müezzinlerin Ramazan mesaisi yoğun geçiyor. Mesaiye sahurda başlayan imamlar öğle namazına kadar ki zamanı mukabele okuyarak geçiriyor.

Daha sonra öğlen cemaate namaz kıldırdıktan sonra Kur'an-ı Kerim ve mealini okuyan imamlar, ikindi namazı öncesi hadis sohbetinde bulunuyor.

Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur? Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur?

ÖNCE EZAN SONRA İFTAR

Namazın ardından mukabele okuyan görevliler, akşam ezanını okuyup namazlarını kıldıktan sonra evlerine giderek iftar yapıyor.

İFTAR SONRASI CAMİDELER

Bundan kısa bir süre sonra yeniden camiye gelen imamlar, teravih öncesi cemaate dini bilgiler veriyor.

Teravih sonrası cami cemaatiyle zaman geçiren ve dini sohbetlerde bulunan imamlar, evlerine gidip sahur yaptıktan sonra imsak ezanını okuyup sahur mukabelesine geçiyor.

AZ UYUYORLAR

Günün büyük bölümünü camide geçiren din görevlileri, az bir uykuyla görevlerini yerine getiriyorlar.

Din görevlileri, Ramazan ayının en uzun günlere denk gelmesinden dolayı cami görevlilerinin yoğun ve yorucu bir tempo içerisine girmesine sebep olduğunu söylediler.

YAZ KURSLARI BAŞLAYACAK

Yoğun ve tempolu çalışan din görevlileri, 12 Haziran'da başlayacak Yaz Kursunda öğrencilere eğitim verecek.

9 hafta sürecek Kuran Kurslarında her yaş grubundan öğrenciler eğitim-öğretim görebilecek. Yaz Kuran Kurslarında, hedef 10 binin üzerinde çocuğa eğitim vermek.

BÜTÜN CAMİLERDE MUKABELE OKUNUYOR

Öte yandan Peygamber Efendimizin Cebrail (a.s) ile Ramazan ayında karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen Mukabele, İnegöl'de bütün camilerde yapılarak bu gelenek sürdürülmeye çalışıyor.

Camilerde, sabah, öğle ve ikindi namazından sonra okunan mukabeleye vatandaşlar ise büyük ilgi gösteriyor.