Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı

100 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN GÖZLERİ AÇILDI
İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi Emir Akıskalı düzenlemiş olduğu basın açıklamasında İHH'nın gerek Türkiye gerekse dünya genelinde yaptığı tüm projelerde halkımızın büyük destekler verdiğini belirterek,şimdiye kadar 100 binden fazla kişinin gözlerinin açıldığını belirtti.
Emir Akıskalı"Son 10 yılda Türkiye genelinde İHH'ya verdiğiniz destekle 100 bin kişi ışığa kavuştu. "Siz Görürseniz Onlar da Görecek" sloganıyla 2007 yılında Afrika'da başlatılan katarakt çalışmaları artık dünyaya açılıyor.Türkiye'de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; dünya genelinde yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkansızlıklar nedeniyle milyonlarca insan ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor" dedi.
15 DAKİKADA İYİ OLUYORLAR
İnegöl İHH yönetim kurulu üyesi Emir Akıskalı, katarkt hastalığın basit bir ameliyat ile tedavisinin mümkün olduğunu da belirterek sadece 15 dakika sürdüğünü fakat maddi ve teknik yetersizlikler düşünüldüğünde kısa bir katarakt ameliyatı bile imkansız hale geldiğini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "İHH 2007 yılından bu yana toplam 17 ülkede katarakt ameliyatları gerçekleştirdi. Nijer'de kurduğumuz göz hastanemiz vesilesiyle bu ülkede düzenli olarak ameliyatlar gerçekleştiriliyoruz.İnegöl İHH olarak 'Karanlığa göz yumma- gözümün nuru olurmusun - bir göz bir dünya görür' sloganları ile başlatmış olduğumuz bu kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz.
Ben ne yapabilirimdiyorsanız; sizlerde sadece 500 lira bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi bir kişinin gözlerine nur olabilir, tekrar görmesine vesile olabilirsiniz. siz görürseniz onlar da görecek"
Akıskalı aynı zamanda ihtiyaç sahibi bir insanın gözlerinin açılmasına katkı koymak isteyen vatandaşlarımızın gerek derneğimize gelerek makbuz karşılığında bağış yapabildikleri gibi,
Gerekse de İnegöl İHH'nın banka hesaplarınada diledikleri miktarı karakt ameliyatları açıklaması ile bağışta bulunabileceklerini aktardı.

İNEGÖL İHH İNSANİ YARDIM DERNEĞİ
Albaraka türk İBAN noTR41 0020 3000 0831 8370 0000 01
ziraat bankası iban no TR580001000067856294875001