İnegöl"de dün çeşitli ziyaretlerde bulunan eski milli sporcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Tahtaköprü Belediyesi tarafından yapılan spor sahasının da açılışına katıldı.

TESİS TOPLAM 330 BİN TL"YE MAL OLDU

Düzenlenen törende ilk olarak konuşan Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, "Tesisimiz, belediyemiz tarafından Spor Toto Başkanlığı ve İller Bankası desteği ile belde halkımıza kazandırıldı. Toplam 330 bin TL"ye mal olan halı saha tesisimizin maliyetinin 160 bin TL"si, Tahtaköprü Belediyemiz ve İller Bankası tarafından karşılandı. 170 bin TL"si de Spor Toto Başkanlığı tarafından Milletvekilimiz Hüseyin Şahin"in girişimleri ile aktarıldı. Ben, beldemize bu tesisin kazandırılmasında ve açılışında bizleri onurlandıran herkese çok teşekkür ediyorum."dedi.

TAHTAKÖPRÜ"NÜN FUTBOLCU YETİŞTİREN BİR KİMLİĞİ VAR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "İçimizde insan sevgisiyle çalışıyoruz. İçimizde hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Bölge gözetmeksizin, parti gözetmeksizin, oy kaygısı taşımaksınız, oy almışız, almamışız diye düşünmeksizin çalışıyoruz. Bugün 11 ay bitti genel seçim olalı. Biz 24. dönem milletvekili seçildikten sonra hakikatten güzel bir çalışma temposu ortaya koyduk. Daha da iyi şeyler yapacağız. Daha da güzel şeyler başaracağız. İnegöl"e en iyi hizmetleri getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tahtaköprü Belediye başkanımız Eşref Yiğit ben yeni milletvekili seçildiğim zaman bu saha ile ilgili projeyi getirmişti. Buradaki finansmanın `"ını İller bankası temin etti. @"lık kısmını da Spor Bakanlığımızın Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Spor Toto teşkilatından reklam karşılığı aldık ve bu saha ortaya çıktı. Tahtköprü"den çıkmış çok değerli futbolcular var. Fenerbahçe"de oynamış Cengiz Alp var. Son şampiyon Galatasaray"ın kaptanı Ayhan Akman var. Demek ki futbolcu yetiştiren bir kimliği var Tahtaköprü"nün. Spor yapsınlar, sporla zaman geçirsinler diye bu eser ortaya çıktı. Takip ettiğimiz bir hizmet daha var. Park daha kazandırmak istiyoruz. Kültür Bakanlığının kaynaklarıyla parkı da buraya kazandıracağız. Özel idaremizden kültür evini yapmıştık. Şuanda yine iller bankası kanalıyla alt yapı tesislerini yapıyoruz. Tahtaköprülüler her şeyin en iyisini hak ediyor. Bunu da yapacak güçte AK Parti"de var."diye konuştu.

2020 AVRUPA ŞAMPİYONASINA ADAY OLAN DEVLETİN TEMSİLCİLERİYİZ BİZ

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür konuşmasında: "Böyle bir spor tesisinde yetişecek olan geleceğin Hakan Şükür"lerini, Ayhan Akman"larını tebrik ediyorum. İnşallah bu tesisler sayesinde çok daha güzel başarılar yaşayacağız. Belki çok küçük bir tesis gibi gözükebilir, ama küçükler büyükleri oluşturur. 2020 Avrupa Şampiyonasına aday olan, olimpiyatlara hazırlanan devletin, hükümetin temsilcileriyiz biz. Ülkemizin bunlara ihtiyacı var. Buralardan belki birçok yıldızlar çıkacak. Buradaki gençlerimiz ülkemizin 2013"teki sporcuları olacaklar. Vekilimiz beni davet etti. Teşkilattaki arkadaşlarımız da burayı çok güzel anlattılar. Ben de o kadar yoğun programım arasında burada olma gereği hissettim. Bugün de çok fazla konuşmayacağım, sahada konuşacağım. Sporla ilgili genç kardeşlerimiz çok güzel şeyler yapmak istiyorum. Ama en çok engelli kardeşlerimiz için bir şeyler yapmak istiyorum. Onlarla ilgili şimdi bir yasa teklifi hazırlıyorum. Ben engelli federasyonların da hemen hepsine üyeyim. Siyaset bir şekilde yürürken, hiç kimsenin unutulmaması lazım. Herkesle kucaklaşmak istiyoruz. Ben sadece bir siyasi partideyim diye bunu yapmıyorum, bunlar benim hayallerimdi."dedi.

Süper Lig'de 33. hafta heyecanı tek maçla başlıyor Süper Lig'de 33. hafta heyecanı tek maçla başlıyor

SPOR ÇOK ÖNEMLİ

Törende son olarak konuşan İlçe Kaymakam Aziz İnci, "Burada yapılan tesis gerçekten çok önemli. O kadar önemli ki, sporun insan hayatında, geleceğimizde ne kadar önemli olduğunun altını çizmek için ben hep şu vurguyu yapıyorum; keşke mümkün olsa, en mütevazı okulumuzdan tüm eğitim komplekslerimize tamamında açık ve kapalı spor salonları olsa. Biz son yıllarda çok amaçlı salon adında birçok okulumuzda bunu yaptık, ama bu salonlar spora çok da elverişli değil. Bunu o salonların projelerini çizenleri eleştirmek içinde söylüyorum. Son dönemlerde, birkaç okulun ortak kullanabileceği spor kompleksleri konuşuldu. Biz de bunları idareciler olarak destekliyoruz."dedi.

GOLLER AKTAŞ VE ŞÜKÜR"DEN

Yapılan konuşmaların ardından Tahtaköprü Belediyesi spor tesisi hizmete açıldı. Açılış töreninin ardından Eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, eski Fenerbahçeli futbolcular Cengiz Alp, İsmail Güldüren, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegölspor Kulüp Başkanı İlhan Korkmaz, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit bulunduğu takımlar 15"er dakikalık 2 devrelik maç ettiler. Maçı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Hakan Şükür"ün attığı gollerle şöhretler karması 2-1 kazandı.