BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Alper Taban, 2019 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda net konuştu.

KENDİ BAŞIMA ADAY OLMAM

"Partim ve teşkilatım bana görev vermediği sürece asla aday olmam" diyen Taban;

"Çıkıp kendi başıma karar vermem. Teşkilatım bana görev veriyorsa, bu yolda devam etmeni istiyoruz diyorsa, siyasi büyüklerimiz bu konuda devam etmenizi istiyor diyorsa olurum ama kendi başıma aday olmam.

GÖREV VERİLMEZSE KÜSMEM, DARILMAM

Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti

Siyasette de çok daha vasıflı arkadaşlarımız gelsin. Bizden çok daha iyi insanlar gelebilir, onlara yol vermeliyiz. Teşkilatım görev verirse devam ederim, görev vermezse küsmem, darılmam."

BEN İŞİME BAKARIM

"Vizyonu daha güçlü arkadaşlarımızı genelde, yerelde, yetki verecek alanlarda getirelim ki daha hızlı yol alalım. Başkan olmakla boyunuz uzamıyor, yükünüz, sorumluluğunuz artıyor. Çok rahatım. Eyvah seçim geliyor demem, işime bakarım. Benim işimi yapmam lazım.

En iyisini yapayım ki geriye döndüğümde keşke demeyeyim. Sayın Cumhurbaşkanımı gördüm, onların çalışması yanında bizim çalışmamız hiçbir şey değil. Aday kim olacak konusunun bir esprisi yok, iyi bir sisteminiz olsun."

DEVLET HESABINI YAPAR

"Devletim bana 185 trilyonluk bütçeyi emanet etti. Bugün 1 trilyonunuzu birine teslim ederken hesap yapmaz mısınız? Devletimiz de yapsın, partimiz de yapsın. Sadece para değil proje, insan, bütçe yönetimi de var ama belirli yetkinlikler olmalı. Siyaset bir okuldur. Kendinizi geliştirmelisiniz" diye konuştu.