Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Dipsizgöl Mahallesine yaptırılan sulama göleti yılan hikayesine döndü.

AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı

Tarımsal amaçlı sulama ve yangın söndürme havuzu olarak hizmet verecek göletin ihalesi, 2017 yılında BUSKİ tarafından yapıldı. İhaleyi alan firma göletin yapımına başlayarak, göleti sulama sistemleriyle birlikte 2018 yılının sonlarına doğru tamamladı.

Bitmesine rağmen gölet mahalle sakinlerinin kullanımına açılamadı. Bunun sebebi ise yüklenici firmanın hatalı membran kullanmasından dolayı BUSKİ yetkilileri, göleti teslim almıyor. Kaderine terk edilen sulama göletinin malzemeleri ise sökülmeye başladı. Mahalle sakinleri de tarım arazilerinin sulama suyuna kavuşacağı günü merakla bekliyor.

Öte yandan gölet çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin bulunmamasından dolayı bugüne kadar 3'ü tilki 2'si köpek 5 hayvan göletin içine düştü. Hayvanlar ekipler tarafından kurtarılırken; bölgede yaşayan insan dahil neredeyse hiçbir canın güvenliğini gözetmeyen bu gölete acilen bir çözüm bulunmalı.