Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var


Belediye başkanı Alper Taban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2'si takrir olmak üzere 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak yapılan toplantıda konuşan vakaların yükseldiği dönemde olduğumuzu söyleyerek, "Vaka sayılarının iyileşen hasta sayısını geçtiğini görüyoruz." dedi.

ŞEHİDİN ADI YAŞATILACAK
Meclis toplantısında, Fatih Mahallesi'nde yaptırılacak olan otopark ve yeşil alana Havacı Onbaşı Onur Karasu'nun adının verilmesi görüşüldü. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

MOBİLYA TANITIMINA 250 BİN TL DESTEK
Meclis toplantısında, İnegöl mobilyasının ülke ve dünya da tanıtılmasının sağlanması, ticaretin artırılması amacıyla mobilyacılar odası işbirliği ile ortak hizmet projesinin gerçekleştirilmesi için Belediye tarafından 250 bin TL destek sağlanması konusu görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin son maddesinde Belediye tarafından (İNBEL) İnegöl Geri Dönüşüm Şirketi adıyla geri dönüşüm şirketinin kurulması görüşüldü.
Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Taban, "Belediyemiz temizlik hizmetlerimizi üzerimize almıştık. Geri dönüşüm konusunun da tek elden yönetilmesi söz konusu. Biz bu konuda, konunun bütününe hakim olmak istiyoruz. Bu konuda 5 milyonluk bir bütçe oluşturmuştuk. Bu konuda iyi bir çevre mühendisini görevlendireceğiz. Sistemli bir şekilde geri dönüşümlerin toplanması, beraberinde ekonomik hayata kazandırılmasını istiyoruz. Bunları bir şirket üzerinden idare edilmesini değerlendirdik." diye konuştu.

Söz alan MHP'li üye Ahmet Genç, "Prosedörün belediyeler kanuna göre değil şirketler kanununa göre yapılacak sanırım. Ticaret kanununa uygun şekilde yapılması taraftarı değilim. Biz bunun uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda hayır diyoruz" dedi.

NİLÜFER'DEKİ ARSAYI SATIYORUZ
Nilüfer Başköy deki BUSKİ'den borca karşılık alınan arsanın satışının yapılması için Başkan Taban'a yetki verilmesi konusu oylanarak oybirliği ile kabul edildi.