Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonundaki serginin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Okul müdürü Ahmet Yakışıklı, "Okulumuz, İnegöl'ün en köklü okullarından. Gazipaşa dostlarının hatıralarını paylaşmak için böyle sergi düzenledik. Amatör ruhla bir şeyler yaptık. İnşallah beğenirsiniz. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?

Sergiyle tarihe yolculuk yapıldığını aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Cırgıt Hoca Sıbyan Mektebi'nden Gazipaşa'ya. Sergiyle, okulun nerden nereye geldiğini göreceğiz. Geriye doğru yolculuk yapılacak. Hangi şartlarda eğitim verildiğini sergide göreceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önemli bir çalışma" diye konuştu.

MÜZE OKUL OLDU

Belediye Başkan vekili Ahmet Kara ise; "Hem kültürel etkinlikleri hem de İnegöl'ün değerlerini yeni nesle sunması yönünden İnegöl Kent Müzesi aynı zamanda bir okuldur. Bugün de yine bizim için tarihi değeri olan Gazipaşa Okulumuzu tanıtan sergimizin açılışını yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

"Geçmişten günümüze Gazipaşa Okulu Fotoğraf ve Materyal Sergisi Kent Müzemizde gerçekleştirdiğimiz 102. sergidir. 2009 yılında açılan Türkiye'nin ilk ilçe Kent Müzesi olma özelliğine sahip müzemiz açıldığı ilk günden günümüze kadar 709 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. Sergimiz, 30 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacak" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezmeye gelen okulun eski öğrencileri anılarını tazeledi.