Yaklaşık iki hafta önce Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türkiye Maarif Vakfı'na ait araca teröristlerce yapılan bombalı saldırıda 3 kişi yaralanmıştı.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Yaralılardan İnegöllü Özel Harekat Polisi Murat Şahin, ambulans uçakla Türkiye'ye getirilerek Bursa Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan gazimiz sağlığına kavuşarak evine döndü.

Yaşanan bombalı saldırıyı ve sonrasını anlatan Gazi polis Murat Şahin, "Somali Mogadişu'daki okulumuzdan arkadaşların ihtiyaçları için dışarıya çıkmıştık. Öğretmenlerimizin güvenliğini sağlamak için ben de kendilerine eşlik ediyorum. İki öğretmenimiz ile birlikte market alışverişindeyken Somalili şoförümüzün ihmali neticesinde aracımıza bomba yerleştirildi. Araç, market önünden hareket ettikten 10 metre sonra akıllı bomba olarak bilinen uzaktan kumandayla bomba patlatıldı. Şükürler olsun ki hafif yarayla kurtuldum. Tedavim tamamlanıp sağlığıma yeniden kavuştum. Görevime devam etmek istiyorum. Mesleğinde 27 yıl ülkemin her yerinde görev yaptıysam bundan sonra da vatan görevine devam etmek istiyorum" diye konuştu.