İnegöl mobilyası, 04-09 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 45. MODEF Expo İnegöl Mobilya Fuarı ile yine ilgilerin odağında yer aldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yanı sıra, mobilya sektöründeki yeni tasarım ve teknoloji trendlerini yakından görmek isteyen yabancı ziyaretçiler de fuar süresince İnegöl'deydi.

Fuar için İnegöl'e gelen sektör temsilcilerinin en önemli duraklarından biri de 225 üretici firmasıyla mobilya sektörünün amiral gemisi Mobiliyum AVM oldu. Fuarı kapsayan 04-09 Ekim tarihleri arasında 5.200'ü yabancı olmak üzere 28.000'i aşkın ziyaretçi Mobiliyum'a akın etti.

"İNEGÖL ÜRETMEYİ SEVEN BİR ŞEHİR"

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, fuarın İnegöl'e katkılarını ve Mobiliyum'un fuara hazırlık sürecini şu sözlerle değerlendirdi: " Fuarımızın şehrimiz ve tüm esnafımız için oldukça bereketli oldu. Biz Mobiliyum olarak fuara aylar öncesinden hazırlanmaya başlamıştık. Çünkü fuarları çok önemsiyoruz. Mobiliyum da fuarlarımıza destek verebilecek konumda, 365 gün açık bir mobilya fuarı. Müşterilerimizi yılın her günü burada ağırlayabiliyor olmak büyük bir emeğin karşılığı. İnegöl üretmeyi seven bir şehir, Mobiliyum'da da 225 üretici mağazamız var. Hepsi gerek kombin anlamında gerek model anlamında hazırlıklarını tamamlayıp bu fuarda görücüye çıktı. Fuar sonunda tüm esnafımız buradan bereketli şekilde ayrılarak imalatlarına iş taşıdılar. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz."

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

"2022 DAHA HIZLI VE HAREKETLİ GEÇECEK"

Sektörün 2021 performasını değerlendirip 2022 beklentilerini de paylaşan Han, "Kurban Bayramı sonrasında hem iç pazarda hem ihracatımızda bir daralma olduğunu görüyoruz. Ancak pandemi sürecini tahmin ettiğimizden daha olumlu atlattığımızı söyleyebilirim, işlerimiz hızlıydı. Şimdi durağan bir döneme girdik ancak ben 'Bu durağan dönem de bize lazım!' diyorum. Çünkü geriden gelen işlerimiz var. Aynı zamanda ham madde fiyatlarımız çok zamlandı. Bu durağan dönemde ham madde fiyatlarında da en azından bir iyileştirme beklentimiz var. 2022 yılının bu fuar sonrasında daha hızlı ve hareketli geçeceği kanaatindeyim. Bununla ilgili üretici esnafımız canla başla çalışıyor. Biz bu 1-2 aylık durağan dönemi izleyip sonrasında 2022'yi umutla karşılayacağız." diye konuştu.