Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger'in katıldığı, ülkemizi başarıyla temsil eden ekibe bir teşekkür olarak İnegöl Boşnak Camiası'nca verilen yemekte, Bosna'daki festivalin İnegöl'deki koordinasyonunu sağlayan Mukadder Seymen-Kara'ya teslim edilen festival tertip komitesince düzenlenmiş "Katılım ve Teşekkür Belgeleri", Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger eliyle Dernek Başkanı Selahattin Kozan ve folklorculara teslim edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger yaptığı kısa konuşmada "Belediye olarak kültür faaliyetlerini koşulsuz destekliyoruz. Görüldüğü kadarıyla Bosna-Hersek Derneği, camiaları açısından çok önemli bir etkinlikte yer almış, başarılı performanslarıyla ülkemiz ve İnegölümüzün ismini yurtdışında da duyurmuştur. Kendilerini can-ı gönülden tebrik ediyoruz" dedi.

Katılım belgeleri teslim töreninde, Bosna-Hersek Derneği Başkanı Selahattin Kozan ayrıca, Başkanı Alper Taban'a ulaştırılmak üzere Bosna'dan getirdikleri şahsına özel selam ve hediyeleri Başkan Yardımcısı Dülger'e takdim etti.

Başkan Kozan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da yönetim kurulu olarak bir teşekkür ziyaretinde bulunmak istediklerini de bildirdi.

Ülkemizi temsil etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Kozan, yeniden canlandırılan folklor ekibinin, genç bir ekipten oluşmasına rağmen edindikleri bu uluslararası tecrübeyle ciddi mesafeler kat ettiğine; tahmin ettikleri gibi Bosna'da gelecek yıl yapılacak çeşitli festivallere daha şimdiden gayri resmi olarak da olsa davet edildiklerine; ekibi Bosna'ya uğurlarken yaptığı açıklamada olduğu gibi, katılacakları her ülkede Türkiye ve İnegöl adını ezberleteceklerine ve hafızalara da kazıyacaklarına ayrıca dikkat çekti.

Yönetim Kurulu arkadaşlarıyla birlikte bugüne kadar sessiz sedasız gerçekleştirdikleri hizmetleri sürdüreceklerini; gelecek günlerdeki sürprizler için izlenmeye devam edilmeleri gerektiğini belirten Başkan Kozan, ekibin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde bizlere destek veren sponsorlarımıza ve tüm camia mensuplarına bu vesileyle teşekkürü bir borç bildiklerini belirtti. Ayrıca, her türlü desteği vermekten kaçınmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile İnegöl Belediye Başkanımıza da bir kez daha "Özel Teşekkür" borçlu olduklarını belirtmeden geçemedi.

İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz? İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz?

İnegöl Boşnak Camiası tarafından verilen teşekkür yemeği ve töreninde bir araya gelen Bosna-Hersek Derneği Folklör Ekibi, kısa bir dinlenmeden sonra repertuarlarına, yurtdışında sergilenmek üzere, ülkemiz çeşitli yörelerinden yeni oyunlar katmak için çalışmalara tekrar başlayacak.