Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, ilçe müdürlüklerinin hizmet binalarının fiziki olarak yetersiz olduğu ifade edilerek, İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası yapım işinin yatırım programlarına alındığını ancak 2018 yılı tasarruf tedbirleri nedeniyle zemin etüdü yapılması aşamasında durdurulduğu yer alıyor.

Söz konusu raporda, kurumsal sorunlar bölümünde konu hakkında şu bilgilere yer veriliyor;

"İlçe müdürlüklerimizin hizmet binaları fiziki olarak yetersizdir. İnegöl, Mustafakemalpaşa, Orhangazi ve Kestel ilçe müdürlüklerimize hizmet binası yapım işi yatırım programlarına alınmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulmuştur. Ancak 2018 yılı tasarruf tedbirleri nedeniyle Mustafakemalpaşa ve İnegöl ilçeleri hizmet binası yapımı zemin etüdü yapılması aşamasında, Orhangazi ve Kestel İlçeleri hizmet binası yapımı ise projelendirme aşamasında durdurulmuştur."

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

"Gürsu, Kestel ve Keles İlçe müdürlükleri Kaymakamlık hizmet binalarında fiziki olarak çok yetersiz alanda hizmet vermektedir. Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi ilçe müdürlükleri İl Müdürlüğümüz kampüs alanı içinde fiziki olarak yetersiz alanda hizmet vermektedir. Çözüm; 2017 yılı yatırım planında yer alan ilçe müdürlükleri hizmet binası yapım süreci, Mustafakemalpaşa, Orhangazi ve Kestel ilçelerinde yeniden başlatılmalıdır."

"Gürsu, Kestel ve Keles ilçe müdürlükleri için de arsa tahsisi ve bina yapımı için izin ve ödenek verilmesi gerekmektedir. Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi ilçe müdürlükleri için Maliye ve Hazine Bakanlığının mülkiyetinde olan binalardan tahsis yapılmak suretiyle bir an önce kendi ilçe sınırları içinde faaliyet gösterecekleri hizmet binalarına ihtiyaç bulunmaktadır."

Aynı raporda il ve ilçe müdürlükleri hizmetlerinde kullanılan resmi ve kiralık araç sayısının hizmetlerin daha hızlı sunumu açısından yetersiz kaldığı bildirilerek şöyle devam edildi;

"Hali hazırda kullanılan döner sermaye bütçesinde kiralanan 65 araç sayısı tasarruf tedbirleri nedeniyle arttırılmamaktadır. İlçe müdürlüklerinin çoğunda resmi araç bulunmamakta, bazılarında ise sadece birer adet resmi araç bulunmaktadır. Kiralama ihalelerine yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle hizmetler durma noktasına gelmektedir."

"Çözüm; ilçelerdeki hizmetlerin aksamadan yürütülebilmesi için her ilçe müdürlüğüne en az iki resmi aracın daimi olarak sağlanması amacıyla Bakanlığımız tarafından yeteri kadar araç alımı yapılmalı, döner sermaye bütçesinden araç alımı kolaylaştırılmalı ve izni verilmeli, yerel imkanlar ve bağış yolu ile il ve ilçe müdürlüklerimize araç alımı hususunda destek verilmelidir."