53 SANAT ESERİ SERGİLENİYOR

Sitare Ahmedova'nın 53 parçadan oluşan kişisel el sanatları sergisi, İnegöl Kent Müzesinde görücüye çıktı. Yağlı boya ile tığ ve şiş ile yapılmış bebek oyuncak ve örgü el işleri eserlerinin yer aldığı "Fırça ve ilmelerin ahengi" isimli kişisel el sanatları sergisinin açılışı, 14.30'da Kent Müzesinde gerçekleştirildi. Sergi açılışına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanvekili Mümin Kınabaş ile davetliler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Sitare Ahmedova,

"Bu güzel ortamda şahsıma ait serginin açılışında yanımda bulunmanızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Bana bu fırsatı verip yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Alper Beye, Müze çalışanlarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda Müzeler Haftasının başlangıcındayız. Bu günün de kutlu olmasını diliyorum. İlk olan bu sergimde ilham kaynağım olan aileme yanımda oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

ASLOLAN ÜMMETİN BİR VE BERABER OLDUĞU BİR DÜNYA

Belediye Başkanı Alper Taban ise Ramazan-ı şerifi kutlayarak başladığı konuşmasında;

"Güzel günler geçiriyoruz. Tabi herkes bizim kadar şanslı değil. Müslüman coğrafyada yaşananları hepiniz görüyor ve izliyorsunuz. Aslında ramazana da buruk bir şekilde girdik. Hayat böyle bir şey herhalde, mücadele etmek gerekiyor. İyiler iyi tarafta, kötüler de kendi bildikleri tarafta mücadelelerini veriyor. Aslolan inşallah ümmetin bir ve beraber olduğu bir dünyanın kurulması" ifadelerinde bulundu.

YENİ MÜZELER İLAVE ETMEK LAZIM

Konuşmasında Dünya Müzeler Haftasına da değinen Başkan Taban,

"Bugünün ayrı bir önemi daha var. Biz bir sergi vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sitare Hanım kişisel el sanatları sergisini bizler için hazırladı. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler haftasının da başlangıcı. İnegöl'de geçmişte hiç müze yokken, bugün iki tane müzeye sahibiz.

Kent Müzemiz 2009 yılında hayat buldu, ardından da 2014 yılında hemen yan tarafta bulunan Mobilya ve Ağaç İşleri Müzemiz hayat buldu. Ben müzelerin şehrimize kazandırılmasında emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çok teşekkür ediyorum.

Burada bir kent belleği var. Ve hakikaten o kent belleğini ve kültürünü insanlara en kolay hissettirebildiğiniz mekanlar oldu buralar. İnşallah Allah nasip ederse yeni müzeler ilave etmek lazım. Çünkü o medeniyetleri, tarihi müzelerle çok daha iyi anlatıyorsunuz" dedi.

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

53 ESER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Başkan Taban, Sitare Ahmedova hanımefendinin kişisel el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştireceklerini anımsatarak, sergi hakkında bilgiler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu sergide 53 çalışma yer alıyor. 21 yağlı boya tablosu ile tığ ve şiş ile yapılmış 18 bebek oyuncak ve 14 örgü el işi ile toplamda 53 eser bizleri bekliyor. Müzemizde daha önce de birçok sergi yapıldı. Bu sergimiz 98 'inci sergi olma özelliğine de sahip. Ben sergimizin hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından davetliler eserleri ilgiyle inceledi.