Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, 29 Mayıs 1453 günü gerçekleşen İstanbul'un fethini, yaptığı yazılı açıklama ile kutladı.

İBRETLERLE DOLU BİR ZAFER

Turgay Yazıcı, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "İstanbul! Fetih Suresi'nin, 'Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik. Ve sana Allah, şanlı bir zaferle yardım eder' ayetleri ile Hazreti Muhammed (s.a.v)'in 'Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır, onu fetheden ordu ne güzel ordudur' Hadis-i Şerif'inde belirtildiği üzere, daha 21 yaşında genç bir sultan iken Peygamber Efendimizin müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han'ın adaletli yönetimi altında hoşgörünün, dayanışmanın ve bir arada barış içinde yaşamanın merkezi olmuştur. Sosyal, kültürel ve siyasi sonuçları itibariyle dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul'un fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Binlerce yıllık geçmişi yanında farklı dinlerden, kültürlerden ve meşreplerden sakinleriyle İstanbul, bugün de Türkiye'nin özü ve özeti gibidir. Beşiklik ettiği medeniyetlerin izlerini kültürel bir zenginlik olarak günümüze taşıyan İstanbul; doğası, tarihi ve kültür varlıklarıyla da dünyanın nadide şehirleri arasındadır."

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

TARİHİMİZİN YÜZ AKI

"Tarihin akışının değiştiği, bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul, insanlığın ortak medeniyet mirasında çok özel bir yere sahiptir. 2500 yıldır tarih sahnesinde bulunan bir millet olarak pek çok devletler kurduk, devletler yaşattık. Nice ülkeler, şehirler, beldeler fethettik. Ancak İstanbul, bunlar arasında tarihimizin en önemli yüz akı, en büyük şeref levhasıdır. Büyük fethin 567. yıldönümünü gururla yaşıyoruz. Bu düşünceyle; 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Han ve vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum. İstanbul'un Fethinin 567. yılı milletimize ve tüm nesillerimize kutlu olsun."