İnegöl Belediyesi'nin bu yıl 32'ncisini düzenlediği Uluslararası Kültür Sanat Festivali, 13-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yurt dışından 11 ekibin katıldığı festivalde; yerel derneklerin çadır etkinlikleri ve halk dansları gösterileri, konuk ekiplerin gösterileri, 7'nci Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması, konserler ve dış park etkinlikleriyle dolu dolu bir hafta geçirildi. Belediye Başkanı Alper Taban, Cumartesi akşamı festivalde görev alanlarla akşam yemeğinde bir araya gelerek hem teşekkürlerini iletti hem de festivale ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arefe ne demek? Arefe gününde neler yapılır? Arefe günü ne zaman? Arefe ne demek? Arefe gününde neler yapılır? Arefe günü ne zaman?

Festivalde görev alan belediye personelleri, rehberler ve stajyerlerin katıldığı yemekte, kültür komisyonu üyeleri de hazır bulundu. Yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün teşekkür etmek maksadıyla bir araya geldik. Biliyorsunuz13 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiğimiz 32'nci Kültür Sanat Festivalini dolu dolu ve başarılı şekilde şehrimizde geçirdik. Bir ekranların önünde yaşananlar vardı bir de işin arka tarafında hummalı bir şekilde çalışan ve organizasyonun sağlıklı şekilde yürümesi adına mücadele eden arkadaşlarımız vardı. Bugün o kamera arkasındaki arkadaşlarımızla birlikteyiz. Ben buradaki tüm arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.

BAŞARILI BİR ORGANİZASYON OLDU

Festivalin genel itibariyle başarılı bir organizasyon olduğunu kaydeden Taban, "13-20 Temmuz tarihleri arasında halk dansları gösterilerimiz, 7'nci Altın Mobilya Halk Dansları yarışmamız, konserlerimiz, çadır etkinliklerimiz olmak üzere birçok farklı etkinliğe imza attık. Bunları yaparken arkadaşlarımdan aldığım geri bildirimlere göre; minimum hatayla, genel itibariyle başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. Tabi ilmek ilmek nakış işler gibi arkadaşlarımız arka planda gelen misafirlerimizin huzurunu, rahatını, konforunu onlara yaşatarak olumlu bir intibah ile ayrılmalarını sağladık. Heyetlerimiz de şehrimiz ve yapılan ev sahipliği adına güzel ifadelerde bulundular" diye konuştu.

Taban, festivallerin şehirlerin tanıtım aracı olduğuna da vurgu yaparak; "Dolayısıyla biz hem farklı kültürleri tanıdık, beraberinde şehrimizin de tanıtımı için bir organizasyon gerçekleştirmiş olduk. Biz işin ekranlar önündeki kısmıyız ama buradaki pek çok arkadaşımız işin mutfağında arı gibi çalışan arkadaşlarımız. 29 personelimiz, 12 tane rehberimiz, 7 tane stajyerimiz, yine çok değerli halk dansları eğitmenlerimiz bizlerle birlikte canla başla çalıştılar. Ve ekiplerimiz tamamen gönüllülük esasına göre çalıştılar. Yardımcı personellerimiz vardı. Temizlik hususunda olsun, lojistik anlamda olsun, bilgi işlem ve belediyemizin farklı birimlerinden de arkadaşlarımız vardı. Yerel derneklerimiz de sağ olsunlar misafirlerimizin ağırlanmasında her an yanımızda oldular. Bu başarıyı onlarla birlikte gerçekleştirmiş olduk. Sadece tek başına Belediyemizin yapabileceği bir şey olmadığını daha önce de ifade etmiştik. Ancak parçaları birleştirdiğimizde ortaya böylesine güzel bir tablo çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımız bizlere her an destek verdiler. Derneklerimizin dışında bir de sponsorlarımız vardı. Bizlere katkı sundular. Sponsorluk faaliyetini şu yönüyle önemsiyorum; organizasyonu sadece belediyemizin kendi bütçesinden gerçekleştirmiyoruz. Festivaller genelde çok büyük bütçeli işler gibi düşünülür. Ancak bizim festivalimiz çok düşük maliyette. Ayrıca yapılan işin 4'te 1'i belediyenin katkılarıyla, 4'te 3'ü de sponsorlarımız marifetiyle çözülen bir organizasyon. Ben sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımıza da yerel ve ulusal medyada etkinliklerimizin yer alması için bizimle birlikte çalıştılar. Tüm etkinliklerimizde yanımızda olup bizleri yalnız bırakmayan ilçe halkımıza da çok teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.