Yörük Muhacir Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonunun yönetim kurulu ve federasyona bağlı dernek başkanları düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Federasyon çalışmalarının masaya yatırıldığı kahvaltıda konuşan Federasyon Başkanı Burhanettin Özdemir, Yaklaşık bir yıl önce kurulum çalışmalarına başladıkları Manav Yörük Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonunun kuruluşunun 9 Eylül 2019 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Zimem Defteri ne demek, Zimem Defteri uygulaması nasıl yapılır? Zimem Defteri ne demek, Zimem Defteri uygulaması nasıl yapılır?

Federasyonun 9 kurucu dernek tarafından kurulduğunu aktaran Özdemir, "Bugün itibariyle 10 üye derneğimiz ve 30 delegemiz mevcuttur. Tüzüğümüz gereği her dernek 3 delege ile temsil edilmektedir. Delege dışında onur üyeliğimiz faaliyete geçmiştir. Kurucu Dernekler; Hamzabey Köyü Baykocabey Kültür ve Yaşatma Derneği, Konuralp Bey Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Süpürtü Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Alibey Köy Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Şipali Köyü kültür ve Yardımlaşma Derneği, Paşaören Köyü Sığırcık Dede Kültür ve Yaşatma Derneği, Muzal Gündüzlü Köyü kültür ve Yardımlaşma Derneği,, Tekke Köyü Sultan Ahmed Şemseddini Yaşatma Kültür ve Dayanışma Derneği, Sevdam Cerrah Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve sonradan katılım gösteren Mahmudiye Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği."

"Federasyon kurulmasına teveccüh gösteren yaklaşık 50 kırsal mahallelerimizde örgütlenme çalışmalarımız, gençlik kolları teşkilatları çalışmalarımız devam etmektedir. İnegöl dışında Kestel (Baba Sultan, Kozluören),Gürsu, Yenişehir, İznik'te kurulmuş ve kurulacak derneklerle ve nihai hedef olarak Güney Marmara'da yaşayan bütün Türkmenlerle aynı çatı altında buluşmayı hedeflemekteyiz. Amacımız; milli birlik ve bütünlüğümüzün temeli olan Türk kültürü çerçevesinde, zengin bir kültür mirasına sahip Anadolu'muzda yaşayan Manav Yörük Muhacir Türkmen Boylarının çağdaş yapıya uygun olan kültürel değerlerini yaşatmak, tanıtımına katkı sağlamak, bu değerlerin korunmasına ve yaygınlaşmasına yardımcı olmak ve gelecek nesillere taşımak."

"Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere çağdaş uygarlık hedefini esas alarak her türlü farklılıklarımızın zenginlik olduğu bilincine uygun faaliyetlerde bulunmak. Demokratik, laik sosyal ve etkin hukuk devlet anlayışı içinde sivil toplumun geliştirilmesi ve kurumsallaşması ile insanlarımızın özgür ve mutlu bireyler olarak yaşadıkları bir toplum hedefine yönelik fikir ve kadro hareketi olarak birlik ve beraberliğimizi korumak, üyeler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek. Marmara Bölgesi genelinde Ülkemizi ve Türk Milletini ilgilendiren sorunların tespit edilmesi ile bunlara yönelik çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşarak sorunların giderilmesi için kurulmuştur." diye konuştu.

"Esas amacımız insanımızın dağınıklığını ortadan kaldırmak sessizliğin sesi olmak." diyen Başkan Özdemir şöyle devam etti; "Gençlik Kolları kuruldu ve çalışmalara başladı. Yüksek İstişare Kurulu için çatı ve isimler belirlendi, görüşmeler sürüyor. Bilim ve Kültür Meclisi için çatı ve isimler belirlendi görüşmeler sürüyor. Kadın kolları için isimler belirlendi görüşmeler sürüyor. Çocuk Meclisi ve Yardımlaşma Vakfı Kurulacak İşadamlarımızla görüşmeler devam ediyor. Ayrıca kendi binamızı yapmak istiyoruz."