FAİZ İNDİRİMLERİNİN PİYASALARA OLUMLU YANSIDI

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı'nın açıklamaları şu şekilde: "Merkez Bankasından geçen aylarda gelen faiz indiriminden sonra aylardır emlak sektöründeki yavaşlama sona erdi. Emlak sektörü devlet bankalarının konut kredilerini 0.99 a düşürmesi ve hükümet faizinin 24 puandan 19,75 düşülmesinin ardından vatandaşların faiz gelirlerinin azalması sonucu yatırımlarını tekrar toplamaya başladı. Geçen aylarda olan değerlendirmelerimizde her geçen ay daha iyi olacağınız belirtmiştik. Eylül ayı inegölümüzde 432 adet daire satıldı bu tahminlerimizin ne kadar doğru olduğunu bugün TUİK'in bize verdiği verilerce görüyoruz"

FAİZLER DAHA DA DÜŞMELİ

"Faizler daha da düşmeli geçmiş yıllarda müşterilerimiz 0.60 oranlarında 10 yıllık konut kredisi kullanıyordu. Şimdi devlet bankaları 0.99 la veriyor eğer faizler düşerse önümüzdeki yıl tekrar inşaat sektörü ve emlak sektöründe hareketli dönemler yaşayacağımızı düşünüyoruz"

PEKİ RAKAMLAR NASIL

"Geçen yılın aynı döneminde İnegöldeki eylül ayı satış rakamı 412 bu yıl ise 432 bu da 1 yıldır ivmeler hep tersine giderken bu dönemde yaklaşık %5 yukarıya doğru gittiğini göstermekte bu bizleri mutlu ediyor. Ağustos ayında ise bu rakamlar 285 ti faiz indirimi geldikten sonra satış rakamları 432 yani %52 ye varan artış gösterdi. Bu da demek oluyor ki 1 yıldır üzerine basa basa söylediğimiz faiz belası. Faiz biran önceli düşmeli Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün hızlanmasını sağlamalıyız"

KONUT STOĞUNDA ERİME VAR

Yeni Haftada Altın Fiyatları Ne Oldu? 22 Nisan Güncel Altın Fiyatları Yeni Haftada Altın Fiyatları Ne Oldu? 22 Nisan Güncel Altın Fiyatları

"Faiz indiriminden sonra piyasada konut stoklarında ciddi anlamda azalma oldu. İstediğiniz mülkü uygun fiyatlı alma döneminden yavaş yavaş çıkılıyor. Satış yavaşlamasından sonra İnegöl'deki müteahhitler üretimi azaltmışlardı. Bu da piyasaların ciddi anlamda daralmasına neden olabilir. Böyle bir durumda da fiyatlar yukarıya çıkacaktır. Bu durumun önüne geçebilmek için kendine uygun bir gayrimenkul arayan yatırımcılarımızın hızlı hareket etmelerini öneriyoruz"