SAADET PARTİSİ İLÇE DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Saadet Partisi İlçe Divan Toplantısı, geçtiğimiz akşam parti lokalinde gerçekleşti. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu; "Aylık faaliyetlerimizi değerlendirdiğimiz İlçe Divan Toplantımız münasebetiyle bir araya geldik.Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor; saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.Gündemimizde hem bir takım suni gündemler var, bir de bizim esas problemlerimiz var" dedi.

DÖRT ANA MESELEMİZ VAR

"Yerel siyasetimizin temelinde bundan sonra tutma mecburiyetinde olduğumuz dört konuyu sık sık tekrarlayacağım" diyen Eroğlu; "İnegöl'ümüzde bir türlü çözemediğimiz, pansuman tedbirlerle geçiştirilen 4 temel konumuz var: Altyapı, Yap-Boz, Hava kirliliği ve Kalitesiz içme suyu.Bunlarla ilgili ise gerek seçim süreçlerinde gerekse her basın toplantımızda izahatlar yaptık. Ancak netice olarak bunların çözümüne ilişkin atılmış bir adım göremiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş İnegöl'e büyük bir altyapı yatırımı yapılacağı sözünü vermişti. Ancak somut olarak atılan bir adım henüz göremedik" ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞLER, KALİTESİZ SONUÇLAR

Eroğlu; "Özellikle AKP ile birlikte gelen ve artık içinden çıkılmaz bir hal alan taşeron hizmet (!) anlayışı maalesef hizmette kalitesizliği de beraberinde getirmiştir. Belediyenin ana görevlerinden olan altyapı ve beton işleri sürekli olarak taşeron firmalara havale edilmekte, yapılan iş doğru denetlenmediğinden dolayı da kalitesiz sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bugün İnegöl'ümüzde neredeyse tüm sokaklar yamalıdır. Kaldırımlarımız aynı şekilde. Koordinasyonsuz yapılan işler üzerinden bazen bir hafta bile geçmeden bozulup tekrar yapılmaktadır"

AVARLAR KAVŞAĞI DENEY BÖLGESİ

"YAP-BOZ dediğimiz mesele sadece altyapı ve kaldırımlarla sınırlı da kalmıyor. Yeniceköy kavşağı, Avarlar kavşağı bunun en büyük örneklerini oluşturuyor. Fizibilitesi iyi hazırlanmadan yapılan işlerin düzeltilmesi için de bir o kadar daha para harcanıyor. Geçmiş dönemde yonca kavşak olması hususunda ısrar ettiğimiz Yeniceköy kavşağı bugün belki bir köprü maliyeti kadar daha para harcanarak yonca kavşağa çevrildi. Avarlar kavşağında ise tam bir deney yöntemi uygulanmakta. Önce yapalım, sonra görelim mantığıyla yapılan işin sonucu Avarlar kavşağında ortaya çıkan durumdur. Üzülerek ifade ediyoruz ama birkaç yıl sonra belki de Avarlar kavşağının da tamamen kaldırılarak başka bir model uygulamasına gidildiğini görebiliriz" diye konuştu.

ESENKÖY'DEKİ SORUNUN ASIL SEBEBİ BUSKİ'YE OLAN GÜVENSİZLİK

Esenköy'deki su sorununa da dikkat çeken Eroğlu, şunları söyledi: "İçme suyu ile ilgili malumunuz olduğu üzere Esenköy ile BUSKİ arasında bir sorun gündemde. Öncelikle ifade etmek isteriz ki bundan takriben bir ay kadar önce mahalleye giderek muhtarımız ve mahalle parti temsilcimizle birlikte yerinde inceleme yaptık. Mahalle sakinleri bizlere ellerinde mevcut suyun kendi mahalleleri için bile yetersiz olduğuna ilişkin teknik raporlar gösterdiler. Yaptığımız keşifte de suyun azlığını gördük. Ancak burada asıl sorun teknik verilerden öte vatandaşın BUSKİ'ye olan güvensizliği. Bildiğiniz üzere Uludağ'ın eteklerinde bir çok noktadan alınan doğal kaynak suları su şirketleri tarafından toplanarak yine Uludağ'ın eteklerinde yaşayan bizlere ücret karşılığı damacana ile satılmakta. Onun için vatandaş BUSKİ'nin suyu yine bu şekilde pazarlayacağını düşünerek vermek istemiyor veya BUSKİ'nin alternatif kaynak bulma noktasında çaba göstermediğini söylüyor"

6 FABRİKAYA YETEN SU İNEGÖL'E YETMİYOR (!)

"Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün 2019 yılı verilerine göre Bursa'da 19 adet ambalajlı su fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikaların 6 tanesi yani üçte biri İnegöl'de. Özellikle ifade etmek istiyoruz ki bu altı fabrikadan üçü de Yeniceköy ve Şehitler Mahallesi civarında. Yani beslenme kaynakları Yeniceköy tarafındaki Uludağ etekleri. Özel şirketin kendi fabrikası için bulduğu kaynak suyunu her ne hikmetse BUSKİ veya eski dönemdeki İnegöl Belediyesi halka sunmak için bulamamış veya bulamıyor"

"Bu noktada İnegöl Belediyesinin, "Bu iş BUSKİ'nin yetkisinde" savunmasıyla işin içinden çıkmasını kabul etmiyoruz. Her ne kadar işin icraat kısmı BUSKİ'de ise de bu işin ne şekilde yapılacağıyla ilgili İnegöl Belediyesi BUSKİ'ye müdahale edebilmelidir. Bu sebeple İnegöl Belediyesi'nden talebimiz; İnegöl sınırları içinde yer alan ve bir şekilde özel şirketlerce kullanılan kaynak suları ile ilgili idari ve hukuki mücadele vermesi, İnegöl'ün doğal kaynak sularını yine İnegöl'lülere kullandırması, suyumuza sahip çıkmasıdır"

İNSANLARIMIZ UCUZ ÜRÜN ARIYOR!

Ulusal gündeme ilişkin de tespitler yapan Hasan Eroğlu; "Yerel Gündemle ilgili değerlendirmelerimizden sonra, ülkemizin, insanımızın genel problemlerine gelecek olursak, ne yazık ki; tablo hiç iç açıcı değil.Çok net ifade ediyorum; insanımız geçinemiyor. Her güne, gelen yeni zamlarla uyanıyor.Her şey ateş pahası!Yapılan son bir araştırma gösteriyor ki; market market dolaşarak ucuz ürün arayanların oranı %72'den %87'ye çıkmış. Yani; millet, bir ürünü 50 kuruş, 1 lira, 2 lira daha ucuza almak için marketler arasında mekik dokuyor.Bu ülkede; tenceresini kaynatmak için nerde ucuz ürün var onu takip eden, 5-10 market gezmeden gönül rahatlığıyla alışveriş yapamayan yüzbinlerce anne var. Çocuğunu okula gönderirken simit parası veremeyecek durumda olan ve her gün bunun hüznünü, sıkıntısını yaşayan babalar var. Faturalara gelen zamlar nedeniyle, faturasını ödeyemeyen ve elektriği, suyu, doğalgazı kesilen milyonlarca insan var"

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

GENÇLER EVLENMİYOR!

" Sayın Cumhurbaşkanı'nın artık hepinizin bildiği bir alışkanlığı var.Özellikle ekonomide işler iyi gitmeyince, çıkar bir açıklama yapar, suni gündemle, kısır bir tartışma ile kamuoyunu günlerce meşgul eder.Bu arada asıl mesele, milletin esas problemleri arada kaynar, gider.Artık alıştık, milletimiz de artık bu algı oyunlarının farkında.Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı, yine çıktı ve "gençler evlenmiyor, evlilik yaşı yükseldi." şeklinde bir açıklama yaptı.Peki de gençler nasıl evlenecek?Biz Saadet Partisi olarak, gençlerimizin evlenmesini, zamanında ev-bark kurmasına, ailesiyle, çocuklarıyla mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmesini istiyor, temenni ediyoruz elbette.Fakat; Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarında olduğu gibi sonucu değil, sebebi konuşmayı; bu sonuca sebep olan problemleri ortadan kaldıracak adımların atılmasının gerekliliğini de ifade ediyoruz"

"Her 4 gençten 1'i işsiz,Her 4 işsizden 1'i üniversite mezunu,Açlık ve yoksulluk sınırı ortada ama asgari ücret; 2324 TL,Gençler üniversiteden 25-30 bin lira KYK borcu ile çıkıyor.Devletin acıması yok, bu borcu tıkır tıkır ödeyeceksin diyor.Allah akıl, fikir versin. Allah, başta gençlerimiz olmak üzere, hepimizin yar ve yardımcısı olsun..." şeklinde konuştu.

Yapılan İlçe Divan Toplantısı, partiye yeni katılan üyelere rozet takım töreni ile neticelendi.