Dün İnegöl'deki bazı haber sitelerine konu olan Orhaniye Mahallesi'nde bir vatandaşın ezan sesinin yüksekliğinden rahatsız olduğu ve bunu Diyanet İşleri Başkanlığı'na şikayet ettiği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nında Camide ezan sesinin kısılması talimatı verdiği haberinin aslının olmadığı ortaya çıktı.

Çinili Cami yetkililerinden edinilen bilgiye göre kendilerine böyle bir şikayetin gelmediği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da böyle bir talimatı olmadığı öğrenildi.
Konuya ilişkin ilçe müftüsü İsmail Hatipoğlu'da "Haberi okuduktan sonra arkadaşlara sordum bize ulaşmış böyle bir şikayet yok. Bize de şifahi telefonla zaman zaman özellikle iç tesisatla alakalı şikayetler gelebiliyor. Bizde arkadaşlarımızı toplantılarımızda bu konu ile alakalı uyarıyoruz. Ancak bu konu ile alakalı bize gelen bir şikayet yok.
DİYANET'E ŞİKAYET YOK
Konu ile alakalı bahsi geçen haberlerde Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan şikayet aslında sikayetvar.com isimli siteye yapıldı. Bahsi geçen haberde Diyanet İşleri Başkanlığı sesin kısılması yönünde talimat verdiği iddia edilirken, sikayetvar.com'da yapılan şikayette böyle bir cevabın olmadığı görüldü.
İŞTE O ŞİKAYET
Bir sene önce Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapıldığı iddia edilen aslında Diyanet İşleri Başkanlığı ile alakası olmayan sikayetvar.com'a yapılan şikayet;

Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?